Rode kaart De Ravet bepalend

Print

Berchem 1

BR>

Lombeek 1


BERCHEM - Twintig minuten toonde Berchem zich sterker dan de leiders. Dit resulteerde in een logische voorsprong. Reeds na acht minuten bracht Bakelmans de bal na vrijschop voor doel. Taeymans legde met het hoofd de bal voor de voeten van Lekeu die van kortbij doelman Bargibant geen schijn van kans liet.
De thuisploeg combineerde vlot en maakte goed gebruik van de flanken. De bij Berchem debuterende Philippe Sadzo dirigeerde op het middenveld en vond vooral op de rechterflank steun van de snelle Tom Heremans. Toen na 21 minuten Lombeek zich voor het eerst in het strafschopgebied van Berchem aanbood, maakte De Ravet een onnodige fout op de lepe Marteaux. Een strafschop en de uitsluiting van De Ravet waren de gevolgen. Marteaux zette de strafschop om.
De wedstrijd verwaterde omdat de scheidsrechter zeker niet consequent floot. Dit werkte zodanig irriterend dat hij bij wijze van spreken bij elke overtreding van de thuisploeg een gele kaart trok. De spelers van Lombeek kwamen weg met een verwittiging. Zeven gele kaarten in een niet eens onsportieve wedstrijd bewijzen de onmacht van de spelleider. Berchem had de verdienste vrij vlot stand te houden met tien man, maar de toeschouwers kregen niet veel meer te zien.
Scheidsrechter: Maquet.
BERCHEM: Wouters, De Ravet, Crève, Tolic, Taeymans, Vercammen, Mattheeusen, Sadzo (74' Verrept), Balemans, Lekeu, Heremans (74' Da Graca).
LOMBEEK: Bargibant, Rits, Moussa, De Rijck M., De Rijck S., Du Rang, Marteaux, Dailly, Van Droogenbroeck (63' Empain), Fierin, Van den Dorpe.
Doelpunten: 8' Lekeu 1-0, 21' Marteaux (strafschop) 1-1 .
Gele kaarten: De Ravet, Vercammen, Lekeu, Da Graca, Du Rang, Dailly.
Rode kaart: 21' De Ravet (2x geel)
Nu in het nieuws