D03S12 kort + Boom

Print
Bij aankomst van de spelersbus van RBT Antwerpen in Pepinster had de Antwerpse buschauffeur hartproblemen en moest naar het ziekenhuis gevoerd worden. Voor de terugreis diende een vervanger opgetrommeld te worden.
BR> Dé fase uit de wedstrijd in Pepinster - RBT Antwerpen was een schitterende alley-oop tussen Huger en Rowe, waarbij bij een Antwerpse fast break Rowe vanuit de coulissen kwam aangevlogen om verschrikkelijk af te maken.
Crisissituatie bij Soba, waar de gewaardeerde coach Dirk Van Son na de vierde nederlaag van zijn team z'n ontslag gaf, wat door het bestuur, dat volledig achter hem staat, niet werd aanvaard.
Bij Soba deed gisteren Danny Verlinde, na liefst vijf (sic) jaar onbeschikbaarheid wegens een knieblessure zijn wederoptreden in derde klasse.
Ekeren tot nog toe zonder overwinning in derde klasse, kon dankzij een knappe prestatie van Kesteloot en Jorssen eindelijk winst laten optekenen tegen het Wilsele van Guy Haerbos.
Niels Bjerregaard (Ieper) moest tegen Aalst na vier minuten het veld verlaten. De Deen had teveel last van hyperventilatie.
Tomas Van Den Spiegel (0ostende), die in juni aan de linkerknie geopereerd werd, kreeg van de medische staf groen licht om opnieuw voluit te gaan. De Oostendse dubbele meter reist dinsdag mee af naar Madeira waar Oostende voor de Korac-beker speelt.
Jason Daisy, de Leuvense spelverdeler, speelde tegen Wevelgem met een peesontsteking in de voet. Om aan het euvel te verhelpen, gat hij een speciaal programma volgen waardoor hij twee dagen per week niet kan trainen.
De slechte competitiestart dreigt in Ieper sporen na te laten. Vanavond kijken het Athlon-bestuur en coach Vande Walle elkaar in de ogen. Waarschijnlijk betalen de weinig trefzekere Amerikanen de rekening. Vooral het krediet van Farrington, die zaterdagavond na de rust geen bal meer door de korf kreeg, lijkt opgebruikt. De vervanger wordt alvast niet Rodney Elliott. De power forward die vorig jaar de Ieperse kleuren verdedigde, staat dicht bij een NBA-contract.
De vervanging van Potter door Williams blijkt voor een Aalst een rendabele zet. Williams debuteerde in Ieper met een vijf op zeven voor de rust. Na de koffie liet de Amerikaan een vier op negen noteren.
De Amerikaan Jay Poerner (B.Gent) blesseerde zich in Bree aan het oog. Dit zal een bijkomende reden zijn om hem, en niet Watson, te vervangen door Dave Muller.
NBA-kampioen San Antonio Spurs hebben zaterdag de achtste editie van het McDonalds Open in Milaan gewonnen. In de finale wonnen de Spurs met 103-68 van de Braziliaanse formatie Vasco De Gama. Zalgiris Kaunas uit Litouwen won de wedstrijd voor de derde plaats met 97-78 van de Italiaanse kampioen Varese.
Europese kalender: Korac Beker: 20/10 RBT Antwerpen - Ovarense (Por); 20/10 Bergen - Unicaja (Spa); 20/10 Antibes (Fra) - B.Gent; 20/10 Madeira Funchal (Por) - Oostende.
Saporta Cup: 19/10 Varna (Bul) - Charleroi; 19/10 London Towers (Eng) - Aalst.

Boom 58


Kortrijk 49


BOOM - Boom zorgde voor een stunt door de ongeslagen miljoenenploeg Kortrijk te kloppen. De Rupelploeg kon aanvankelijk uitlopen tot 10-8, maar de sterke Kroatische Kuesic hielp de bezoeksters aan 20-24 halfweg. Vervolgens nam uitblinkster Vanhaele Boom op sleeptouw. Schellemans legde Kuesic aan de ketting en liet zich ook aanvallend niet onbetuigd. Via driepunters van Saey kwam het eerste echte verschil op het bord (38-26), dat nog opliep tot maximaal 51-33.
BOOM: De Gusseme 5, Verschaeren, De Vos 2, Le Blanc 4, Saey 13, Vreys, Schellemans 13, Mans, Vanhaele 21, Scherps.
KORTRIJK: De Clercq 7, Maes 4, Verkempinck 6, De Myttenaere, Baucherie, Severeyns 5, Defraigne 6, Wyckaert 3, Simons, Kuesic 18.
Nu in het nieuws