Rode Duivels sneuvelen slechts in eindsprint

Print
Korfbal
BR>

Nederland 19


België 11


UTRECHT - Aan de reeks verlieswedstrijden in veldinterlands tegen Nederland is gisteren in Utrecht een eenheid toegevoegd. De Rode Duivels moesten met 19-11 de duimen leggen. Het is al van 26 oktober 1986 geleden dat België nog eens won. Die dag bleef de nationale ploeg in het stadion van Tubantia in het Deurnese Rivierenhof met 9-8 baas over Oranje.
19-11. Zware cijfers. En toonde bondstrainer Eddy Van Hoof zich niet echt ongelukkig.
"Behalve over de slechte start, die maakte dat meteen tegen een 4-0 aankeken, ben ik nog best tevreden. De jongeren Detlef Elewaut, Marion Fuss, die haar eerste interland tegen Nederland speelde, en de voor Steve De Jonghe ingevallen Michaël De Geest hebben zich uitstekend verdedigd. Alleen speelde plankenkoorts hen soms nog wat parten. Tot tien minuten voor affluiten waren we nog steeds in de wedstrijd met een 12-10-achterstand. Ook toen het 14-11 stond waren we nog niet uitgeteld, maar vanaf dat ogenblik klapte Taco Poelstra de deur voor ons dicht."
Zowel bij Oranje als bij de Rode Duivels moesten er in laatste instantie nog vervangingen doorgevoerd worden. Bij onze noorderburen verving Jan Niebeek André Simons. Belgisch bondscoach Van Hoof moest een geblesseerde Nancy Baele langs de kant laten. In haar plaats draafde Annick Peeters op.
De Belgische juniores gingen tegen hun leeftijdsgenoten zwaar onderuit. Zij verloren met 17-4, drie doelputen van Mitch Lenaerts en één van Christophe Van der Beken.
BELGIE: Cindy Van Autreve 1, Marion Fuss 1, Joyce Boonen 3, Wendy Lodewijckx (Pascale Ooms), Dave Cools 1, Steve De Jonghe 3 (Michaël De Geest), Detlef Elewaut, Wim Verhoeven 1.
Nu in het nieuws