Sven Nijs maakt indruk

Print
A-veldrit Vossem
BR>VOSSEM - "Mijn derde zege van het seizoen. Dit kunnnen zij mij niet meer afpakken", lachte Sven Nijs na afloop. "Er zit nog meer snee op mijn aanvallen dan vorig jaar. Ik word weer een jaartje sterker. Ook mentaal. Toen ik iets voorbij halfkoers kettingbreuk leed, kon ik een terugkeer van Van Der Poel afwenden. Zoiets zou mij vorig jaar nooit overkomen zijn", grinnikte de 23-jarige Balenaar.
"Tegen deze ontketende Nijs was gewoon niets te beginnen. Momenteel veruit de beste veldrijder ter wereld", gaf Erwin Vervecken eerlijk toe. "Sven geeft er een snok aan en rijdt in een mum van tijd een halve minuut voor ons uit. Toch mag ik zelf niet klagen. De ganse wedstrijd toefde ik in de topvijf. De uitslagen tot nu toe vallen best mee. Beter dan de conditie laat verhopen. Maar het seizoen is nog lang en ik hoop nog wat te groeien."
Na de ongenaakbare Sven Nijs verdeelden zijn Rabo-maats Van Der Poel en Groenendaal de overige podiumplaatsen. Op rang vier finishte wereldkampioen Mario De Clercq. "Toen de Rabo's wegreden, had ik het even lastig. Later kwam ik nog heel dichtbij de aansluiting maar die mannen lieten niet begaan", wist Mario De Clerq.
Nu in het nieuws