Staelens fit voor Bologna

Print
ANDERLECHT - Lorenzo Staelens raakt waarschijnlijk klaar voor het Europese treffen tegen Bologna van donderdagavond. Op een echografie bleek dat de spierverrekking (hamstrings) zo goed als genezen is, zodat Staelens vandaag opnieuw mag aanpikken bij de groep. Ook Elonga Ekakia, die zaterdagavond forfait moest geven wegens een lichte knieblessure, raakt speelklaar.
BR>Coach Anthuenis vertoefde gisteren in Italië om de Europese tegenstander te scouten. Bologna kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij staartploeg Piacenza.

Frank Dauwen test bij MVV


GENT - Frank Dauwen, door trainer Sollied niet meer als kandidaat voor het eerste elftal van Gent beschouwd, test bij de Nederlandse topklasser MVV. Als Dauwen zijn op het einde van dit seizoen aflopend contract bij Gent verlengt, wordt hij wellicht uitgeleend tot het einde van dit seizoen. Saso Gajser ontbrak in de bekerwedstrijd tegen Dessel wegens een voetletsel. AA Gent oefent op 26 oktober thuis tegen Burkina Faso.

Achillespeesblessure Huysegems


LIER - Stein Huysegems liep in de bekermatch tegen Torhout een open wonde aan de achillespees op. De zeventienjarige aanvaller bleef na de pauze uit voorzorg in de kleedkamer. Zdebel, Daems en Huysmans, die sukkelden met lichte blessures, werden gespaard. Vandaag traint Lierse twee keer. Daarna volgt een etentje in een Portugees restaurant.

Van de Ven blijft bij KVM


MECHELEN - Birger Van de Ven heeft een driejarig profcontract ondertekend bij KV Mechelen. De 17-jarige linkerflankspeler is het koninginnestuk van de Mechelse jeugdopleiding en onderhandelde onder meer met PSV. Van de Ven, vorige week uitblinker bij de Belgische -18 jarigen tegen Rusland, staat dicht bij de A-kern van Malinwa.
Nu in het nieuws