"Schumi is de beste nummer twee ter wereld"

Print
SEPANG - Wat een comeback! In de chaos na de race zou je haast vergeten wat voor een prestatie Michael Schumacher in Maleisië afleverde. In de kwalificaties op zaterdag was de Duitser een seconde sneller dan teammaat Irvine met dezelfde auto. Zondag had hij de race makkelijk kunnen winnen, maar hij werkte volledig in dienst van zijn ploegmaat. Tot tweemaal toe liet hij de Ier voorgaan en hoewel hij als enige koploper slechts één tankstop inlaste, bleef hij met vollere brandstoftanks makkelijk Hakkinen voor. Zoals Irvine zei: "Michael is de beste nummer twee van de wereld". En zoals Nikki Lauda zei: "Had hij die blessure niet gehad, dan had hij Hakkinen dit seizoen om de oren gegeven."
BR>"Ik had graag zelf gewonnen", gaf Schumacher zelf toe voor hij lucht kreeg van de diskwalificatie. "Maar in deze omstandigheden had dat geen enkele zin. Ik deed gewoon mijn job, de bandenslijtage was mijn grootste probleem. Daarom ook kon David Coulthard me plots inhalen. Ik wilde elke wielspin vermijden om de banden te sparen en ging daardoor iets te traag. Hij dook binnendoor; dat was niet echt volgens ons plan. Maar even later viel hij uit. Het team kreeg de voorbije weken de kritiek dat het de auto niet verder ontwikkelde; onze tijden hier bewijzen dat dat nonsens is."
Schumachers been vormde nooit een probleem, net zomin als zijn fysieke conditie. "Kijk naar Irvine: hij zweet meer dan ik."
Nu in het nieuws