Shanks opnieuw reddende engel

Print

B.Gent 63

BR>

Charleroi 62


GENT - Het gemis van de geblesseerde Stas liet zich bij de bezoekers flink gevoelen en bovendien bleven Marion en Van Rijn de hele wedstrijd langs de kant. Bij de thuisploeg speelde Dan Shanks eens te meer een schitterende wedstrijd en had daarbij zonder meer het grootste aandeel in de thuisoverwinning op de landskampioenen, die de Gentenaars nu in de subtop van het klassement herbergt. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd wat ook valt af te leiden uit de 38-37 ruststand.
Na de kampwisseling kende de thuisploeg een minder moment en door toedoen van enkele opeenvolgende balverliezen bij de Oost-Vlamingen liep Charleroi 44-49 uit. Maar toen was het de beurt aan de bezoekers voor hun onmondige zes minuten. Die stelde de Gentenaars in de gelegenheid om een 8-0 neer te zetten en naar een 52-49 voorsprong uit te lopen. Maar de bezoekers, met een opportune Eric Cleymans, beten zich opnieuw vast in het spoor van Brother.
Spannend was het slot in elk geval. Chubick faalde enkele keren van op de vrijworplijn en liet daarbij de kans onbenut om de klus af te maken. Met nog twaalf seconden te spelen kon Charleroi het balvoordeel echter niet omzetten in een winnende korf.
B.GENT: Bergström 13, Shanks 27, Henderson 6, Turner 4, Van Den Broek 3, Chubick 10.
CHARLEROI: Elisma 8, Jerome 12, Rion 2, Cleymans 16, Beeuwsaert 13, Goethals 6, Varner 5.
Nu in het nieuws