Foutieve wissel velt Olse Merksem in slotseconden

Print
Handbal
BR>ANTWERPEN - De derde speeldag in eredivisie zorgde opnieuw voor uiterst scherpe uitslagen. Alleen Sasja Z. ging bij Tongeren zwaar onderuit, op alle andere velden was spanning troef.
Zo zeker op het veld van Hasselt, waar bezoeker Olse Merksem traditioneel een zeer sterke verrichting weggaf. Hasselt (zonder de geschorste Van Lishout en met Deltombe, Verstraeten en De Wit in de ziekenboeg) en Olse eisten om beurten de leiding voor zich op en bij rust (12-11) kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Een zelfde scenario tijdens de tweede periode, met 24-24 een minuut voor tijd. Bielen en Wens dreven de stand op tot 25-25 en Merksem kwam met zes tegen zeven twintig seconden voor tijd zowaar opnieuw in balbezit. Coach Goliat verving toen doelman Tak door een veldspeler en dat schijnt duidelijk tegen de reglementen in te gaan. Gevolg: wisselfout, Hasselt opnieuw in balbezit en Olse met vijf over. Situatie waarvan De Nil twee seconden voor tijd gebruik maakte om voor 26-25 te zorgen en Merksem van een verdiend gelijkspel te houden.
Tegen bezoeker Eynatten leidde Neerpelt voor rust doorlopend. Even voor rust was het zelfs 15-10, maar Wudtke en Eussen milderden, zodat halfweg bij 15-12 alles mogelijk bleef. De bezoekers gingen in de tweede periode op hun elan verder, zorgden voor aansluiting, maar geraakten nooit op gelijke hoogte. Catteeuw en doelman Boes hielden de thuisploeg voorop tot 24-23, waarna Eynatten in de laatste minuten helemaal door de knieën ging.
Tongeren leidde tegen bezoeker Sasja Z. na drie minuten reeds met 4-0 en dat verschil werd nooit meer goedgemaakt. Sasja werkte bijzonder zwak af en werd in verdediging regelmatig in snelheid genomen. Bij rust wezen de bordjes 16-9. Ook na de pauze acteerden bij Sasja alleen Dirk Claessens en Wim Roels op hun gewone niveau, de rest beleefde een onvervalste off-day.
HASSELT: De Nil 9, Douven 5. OLSE MERKSEM: Wevers 8, Wens 5, De Bevere 2. NEERPELT: Catteeuw 9, Dobrzynski 4. EYNATTEN: Eussen 7, Wudtke 5. TONGEREN: Gerard 8, Bourlet 6, Tubee 5. SASJA Z.: André, Roels en Riské 4, Claessens 3.
Nu in het nieuws