Verbergt en Hemroulle behouden wisselbeker

Print
Belgian Masters Zolder
BR>ZOLDER - Op de omloop van Zolder is zondag een punt gezet achter de Belcar en de Procar, de twee Belgische competities in de circuitracerij. In de Belcar gingen pole en overwinning naar de GLPK-Porsche van Anthony Kumpen en Stéphane Cohen. Het was hun vierde overwinning op acht races. Toch blijft de wisselbeker in handen van een ander duo. Antwerpenaar Tim Verbergt en Jean-François Hemroulle zegevierden opnieuw in de toerisme-divisie en mogen het kleinood een jaartje langer houden.
Verbergt-Hemroulle in de toerisme-divisie en Kumpen-Cohen bij de GT's: die titels waren voor de start van de slotrace al verdeeld. Alleen om de fel begeerde Wisselbeker, die beide divisies overstijgt, was nog strijd. Voor Verbergt en Hemroulle volstond het uit de problemen te blijven, maar dat lukte niet helemaal. Heel het weekend kampten de winnaars van de 24 Uren van Zolder met zorgen. De oorzaak werd achtereenvolgens gezocht in het differentieel en de schokdempers, maar kort voor de race bleek de stuurinrichting de boosdoener. Te laat voor een reparatie en dus nam het duo met een bang hartje de start. De Audi A4 hield echter stand tot de finishvlag en eindigde in vijfde stelling. Opdracht toch nog volbracht.
Helemaal vooraan reed de GLPK-Porsche van Hasselaar Anthony Kumpen en de Waalse Maltees Stéphane Cohen. De 21-jarige Kumpen nam voor het eerst de start en deed dat alsof hij heel zijn leven niets anders gedaan had. Hij sprintte in de eerste ronde al van de anderen weg en bleef kalm toen een pace-car het veld weer bij elkaar bracht. Cohen nam over en reed de Porsche naar de zege.
Achter hen bleven Hans Willems en Vincent Dupont met hun Marcos LM600 eindelijk gespaard van pech. Ze zetten hun tweede starttijd knap om in een tweede plaats. Hetzelfde gold eigenlijk ook voor de verrassende derde, de bloedmooie Lamborghini van Dewinter-Lorent: heel het seizoen getart door de pechduivel, nu vrijuit naar het podium. In de GT2-klasse ging de zege naar de BMW Z3 Coupé van Cuyvers-Kenis. De titel is er voor Van Renterghem-Jacobs.
In de Procar was het weekend andermaal een Peugeot-feest, met twee overwinningen voor de 306 van Frederic Bouvy en Kurt Mollekens. Bouvy, die de 24 Uren van Francorchamps won zonder Mollekens, mag zich kampioen noemen.
Fel gesmaakt tenslotte was een rally-demo voor de tribunes, met als onaangekondigde gast Freddy Loix in een Mitsubishi Lancer groep N uit de ateliers van Guy Colsoul.
Uitslag Belcar: 1. Kumpen-Cohen (Porsche 993) 64 ronden; 2. Willems-Dupont (Marcos LM600) op 37"361; 3. Dewinter-Lorent (Lamborghini Diablo) op 2 ronden; 4. Cuyvers-Kenis (BMW Z3 Coupé); 5. Hemroulle-Verbergt (Audi A4); 6. Verellen-Penders (Porsche 996); 7. Van Vaerenberg-Ramon (Gillet Vertigo); 8. Geboers-Van Roey (BMW M3); 9. Molenaers-Neyens (Marcos Mantis) 3 ronden; 10. Van Elderen-Van Hool (BMW Z3 Coupé); 11. Schreurs-Taels-Grootaers (Porsche 996); 12. Jacobs-Gonissen (Porsche 996); 13. Selleslagh-de Sordi (Ford Mondeo); 14. Jegers-Vanthoor (Porsche 993); 15. Thiers-Thiers (Porsche Speedster) 4 ronden.
Nu in het nieuws