C06 S08 kortjes

Duitsland

BR>* Jacky Peeters stond zowat één uur tussen de lijnen bij Bielefeld, dat verliescijfers incasseerde tegen leider Dortmund en is weggezakt naar de veertiende plaats. Bielefeld blijft nog amper twee punten van een degradatieplek verwijderd.
* Schalke 04 plukte gisteravond de drie punten weg bij Stuttgart (0-2). Het was de eerste zege in veertien jaar van de Königsblauen in Stuttgart. Het Belgische trio Wilmots-Van Kerckhoven-Goossens verscheen aan de aftrap. Oude Kamphuis en Sand tekenden voor de goals.

Engeland


* Leider Leeds nam in de slotfase afstand van hekkensluiter Sheffield Wednesday, de club van Gilles De Bilde. Sheffield kreeg in de eerste helft nog enkele kansjes via De Bilde, maar moest buigen in het tweede gedeelte.
* Liverpool hield thuis de bovenhand van Chelsea, dat zowel Desailly als Wise met rood zag afdruipen. Thompson scoorde de enige treffer.
* Roussel bleef op de bank bij Coventry, dat een ruime 4-1 zege boekte tegen het Newcastle van Bobby Robson.
* Marc Overmars is het bankzitten beu bij Arsenal beu en zwaait met een bod van Barcelona. Louis Van Gaal ziet wel wat in de flankspeler, die echter nog tot 2004 onder contract ligt in Londen.

Frankrijk


* Troyes, de club van Renier en Jbari verloor bij Saint-Etienne. Léonard boekte met Monaco een ruime zege tegen Straatsburg (3-0).
* Lyon won de topper op het veld van Marseille dankzij een goal van Sonny Anderson. Lyon is meteen de dichtste achtervolger op leider Auxerre.

Italië


* Bologna, de Europese tegenstrever van Anderlecht, kwam niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel bij het bescheiden Piacenza en blijft op een vijftiende plaats hangen.
* Inter leed een eerste nederlaag bij Venezia, waar Maniero scoorde. Inter kon lang rekenen op een uitstekende Peruzzi en moet zijn leidersplaats afstaan aan Lazio. De club uit Rome won ruim bij Udinese, de club van Régis Genaux
* Luis Oliveira boekte met Cagliari een verdienstelijk gelijkspel bij AC Milan (2-2). Onze landgenoot kwam zelf niet tot scoren.

Nederland


* PSV blijft ook na acht speeldagen met het maximum der punten. De jongens van Eric Gerets versloegen Den Bosch met zware 7-0 cijfers. De Eindhovenaars scoorden intussen al veertig keer. Luc Nilis was gisteren goed voor twee treffers en werd na goed een uur vervangen door Kolkka. De onvermijdelijke Ruud van Nistelrooy was goed voor drie goals.
* Kris Mampaey won met zijn werkgever Willem II met 2-1 van RKC Waalwijk, dat Schops en De Graef in de rangen had lopen. Maarten Schops scoorde bovendien voor de bezoekers, die in de middenmoot blijven hangen.
* MVV, met Thomas Caers in de basis, boekte zijn eerste zege tegen het Utrecht van Stijn Vreven (4-1). Op het uur kwam Karapinar zijn landgenoot aflossen. Ook Wim Kiekens moest zich tevreden stellen met een invalbeurt bij Fortuna, dat voor eigen volk de duimen moest leggen tegen Heerenveen (0-1). Chris De Witte stond in de basis bij Twente, dat een doelpuntenloos gelijkspel boekte tegen De Graafschap.

Oostenrijk


* Jan-Pieter Martens verloor met Sturm Graz tegen Ried, waar Christoph Lauwers amper vijf minuten mocht invallen. Martens zelf speelde enkel de tweede helft. "Het loopt niet lekker bij ons", verduidelijkt Martens. "Hopelijk kunnen we in de Champions League tegen Croatia Zagreb voor een goed resultaat zorgen.

Spanje


* Real Madrid en Barcelona verloren beiden punten. Morientes en Savio brachten de Madrilenen telkens op voorsprong, maar Oviedo sloeg tot twee keer terug. Geen Gert Claessens bij Oviedo. Onze landgenoot hernam pas donderdag na zijn enkelblessure en moet eerst nog enkele weken conditie opdoen.
* Ronny Gaspercic verloor zijn leidersplaats in de Spaanse Segunda Division na een gelijkspel bij Levante. Las Palmas gaat de ex-eersteklasser met één punt vooraf.

Nu in het nieuws