Rouches bibberend ronde verder

Print

Standard 3

BR>

Harelbeke 2


LUIK - In de allerlaatste minuut heeft Standard zich geplaatst voor de volgende bekerronde ten nadele van Harelbeke. Pierre zette een strafschop om.
Harelbeke joeg de thguisploeg al in de eerste vijf minuten twee keer flink de schrik op het lijf. Standard leek de partij beter onder controle te krijgen. Afolabi, Mornar en Mbo Mpenza kwamen oog in oog met doelman Camara te staan maar scoorden niet. Tot Laamers zich verkeek op de bal, Bisconti Mornar wegstuurde en de lange Kroaat zijn eerste doelpunt van het seizoen binnentikte.
Ook na de rust bleef Harelbeke een lastige klant met de schietgrage Verhoene in een hoofdrol. Tot Mbo Mpenza Dias een loepzuivere voorzet op de slof legde en de Franse Algerijn simpel kon binnentikken. Harelbeke knokte terug, ging steeds beter combineren en de aansluitingstreffer van Wostijn op aangeven van Verhoene was dan ook oververdiend. Met een knal van Arek Kubik kwam Harelbeke zelfs op gelijke hoogte. Verlengingen wenkten, tot ref Allaerts in de slotminuut in een schouder-aan-schoudergevecht tussen Kaku en Mbo Mpenza een strafschop zag. Pierre trapte Standard naar de volgende ronde.
Scheidsrechter: Allaerts.
Toeschouwers: 6.000.
STANDARD: Runje, Afolabi (53' Remacle), Ernst, Ciobotariu, Yobo, Pierre, Thijs, Bisconti (61' Van Buyten), Dias (75' Lukunku), M. Mpenza, Mornar.
HARELBEKE: Camara, L. Kubik, Verhoene, Kaku, Maes, Mitchkov (74' Verhoeven), Laamers, Klomp, Hameg (74' Diatel), Paas, Wostijn.
Doelpunten: 26' Mornar 1-0, 60' Dias 2-0, 67' Wostijn 2-1, 80' A. Kubik 2-2, 90' Pierre (strafschop) 3-2.
Gele kaart: Van Buyten.
Nu in het nieuws