Telepolis werkt aan gratis internet en surfend winkelen

Print
Nog voor het einde van de maand zou het plan voor gratis internettoegang en -adressen voor de Antwerpenaars moeten rond zijn. Telepolis, het informaticacentrum van de stad Antwerpen, is op dit moment druk aan het bestuderen hoe het project er juist zal uitzien.
BR>Waarschijnlijk zal de gratis internetaansluiting gepaard gaan met enkele prestigieuze diensten. "Zo zijn er contacten met een zevental bedrijven waar je via het internet bestellingen zal kunnen plaatsen", vertelt de beheerder van de Digitale Metropool Antwerpen (DMA), Peter Crombecq.
Antwerpen zal in elk geval niet de eerste stad zijn die haar bewoners elektronisch in de watten zal leggen. In Brabant startte Kampenhout als eerste Vlaamse stad met gratis internetadressen voor haar inwoners. In Antwerpen is de situatie duidelijk anders.
"Het gaat om 470.000 inwoners, geen sinecure." De DMA, zowat het elektronische evenbeeld van de echte metropool, telt nu al meer dan 30.000 inwoners. Nu kan je de DMA al raadplegen in de cybercafé's en op de infozuilen.
Nu in het nieuws