Nieuwe iMac ook in grafietgrijs

imac
© Apple
In de Apple-stal valt er tegenwoordig met de regelmaat van een klok nieuws te rapen. Deze week stelde Steve Jobs ondermeer de nieuwe generatie iMacs voor aan het Amerikaanse publiek. Heel wat nieuws onder de kap van de veelkleurige machine én een nieuw kleurtje bovenop de vijf al bestaande fruittintjes. De Apple-fans reageerden zoals altijd enthousiast. De nieuwe familie iMacs heeft drie leden: de 'gewone' iMac, de iMac DV, die meer gericht is op digitale beeldverwerking, en de iMac DV Special Edition, die geleverd wordt in de zesde iMac-kleur: grafiet. De nieuwe modellen zijn sneller, gestroomlijnder en stiller en maken het de gebruiker nog makkelijker om toegang te krijgen tot het Internet.
BR>In de Verenigde Staten zijn ze nu al te koop, België moet waarschijnlijk nog een maandje wachten, maar krijgt er dan waarschijnlijk meteen de Nederlandstalige versie van MacOS 9 bovenop. Wat is er allemaal nieuw aan de nieuwe iMac? Wel, onder de kap, die nu overigens helemaal doorzichtig geworden is - zit een nieuwe G3-processor, 64 MB RAM (uitbreidbaar tot 512 MB), een Rage 128 VR 2D/3D grafische kaart die gamers tevreden moet stellen, een nieuw geluidssysteem en stereo-luidsprekers, 2 USB poorten, een 56K modem of een 10/100BASE-T Ethernetkaart en een CD-romspeler zonder lade.
Verder verdwijnt de ventilator, zodat de computer bijna geruisloos werkt, en ondersteunt de iMac nu ook het draadloze Airport systeem van Apple. De iMac DV doet daar nog een DVD-romspeler en twee FireWire-poorten bovenop, zodat het ondermeer mogelijk wordt om een camcorder vlot te combineren met de iMac. Om dat nog te vergemakkelijken stelde Apple de nieuwe iMovie software voor. Daarmee wordt het mogelijk om zelfs films te bewerken op je iMac.
Nu in het nieuws