Iedereen kan vliegbrevet behalen op internet

De Aero-Club de France heeft met een initiatief uitgepakt dat zelfs de goedkeuring van de Internationale Luchtvaart Federatie (IAF) heeft gekregen: via internet een virtueel vliegbrevet behalen. Het initiatief heeft de steun van giganten als de Franse aeronautische groep Aerospatiale-Matra, Air France, IBM en Microsoft.

BR>Alle geïnteresseerden kunnen surfen naar

Http://www.aeroclub.com

om zich te onderwerpen aan zeven proeven in verband met navigatie, instrumentatie, bouw van het vliegtuig, regels, weerbericht, enzovoort. Toegang krijgt men via een e-mail toegestuurde code.

Kandidaat-piloten moeten een getimede vragenlijst invullen en zoveel mogelijk punten sprokkelen. Aan het eind van elk hoofdstuk verschijnen de juiste en onjuiste antwoorden op het scherm. Er ook prijzen te winnen zoals een trip voor twee met de Concorde.

In een tweede fase komen er via cd-rom praktische sessies, waarbij een gebrevetteerde on-line piloot zijn of haar theoretische kennis nog kan verfijnen. Niettemin wordt de kandidaten vooraf aangeraden via boeken of andere websites al iets over vliegen op te steken.

Nu in het nieuws