Vijven en zessen worden zero

VILVOORDE -

De commerciële zender VTM heeft gisteren besloten het zondagnamiddagprogramma

Veel vijven en zessen

, dat volgend weekend zou starten, definitief te schrappen. De opvolger van

Zondag Josdag

was eerder al aangekondigd voor september, maar geraakte niet tijdig klaar. Het is geen uitstel, maar afstel geworden. Ook al staat het op zondag in de programmaboekjes en waren de uitnodigingen voor de persvisie van donderdag al verstuurd. "Het zat niet juist", zegt woordvoerster Els Van den Abbeele. "Ik vergelijk het onelegant met een etentje. Je kunt alle ingrediënten hebben voor een lekkere maaltijd, maar dat betekent niet dat wat op tafel komt ook smaakt."

BR>Pechvogels van dienst zijn presentatoren Anne De Baetzelier en Herbert Bruynseels. Anne blijft ondertussen omroepster en doet

Mango

-radio. Herbert gaat voor een belangrijke rol in

De Makelaars

. Er wordt volop gezocht naar een vervangprogramma voor 17 uur.

VRT verlengt wielercontract

BRUSSEL -

De VRT heeft zijn contract met de Internationale Wielren Unie, dat liep tot en met 2000, verlengd voor een periode van vier jaar. Dat betekent dat de VRT tot in 2004 de exclusieve rechten behoudt op het WK op de weg, het WK op de baan, het WK veldrijden, het WK mountainbiken, de wereldbeker op de baan en de wereldbeker veldrijden. De VRT had enkele weken geleden al de rechten verworven op de andere internationale en Belgische topwedstrijden. De openbare omroep afficheert zich met vrucht als dé wielerzender. Zondag haalde het WK op de weg een gemiddelde kijkdichtheid van 10,3 procent en een marktaandeel van 56 procent. Ruim 1,3 miljoen Vlamingen keek ten minste een kwartier naar de beelden uit Verona. Bij het vertrek, om 10 uur 's morgens, waren dat er 200.000. Bij de aankomst, rond half vijf, zagen 1.025.000 kijkers Oscar Freire wereldkampioen worden.

Ketnet toont foute Via Via

BRUSSEL -

Ketnet zond dinsdagavond om 18.05u dezelfde aflevering van

Via Via

uit als de avond voordien. Er werd voor deze jeugdquiz, gepresenteerd door Marcel Vanthilt, een verkeerde band gestart. Producer Francis Theuns en de eindregisseur willen deze fout zo snel mogelijk rechtzetten. Vermoedelijk worden vandaag al twee afleveringen na mekaar uitgezonden.

Nu in het nieuws