Leider kraakt maar barst niet

Vrouwenvoetbal

F.G.

BR>

ACHTERBROEK -

Leider Kontich A leed zaterdag in eerste provinciale bijna schipbreuk tegen het sterk presterende Achterbroek. Kort na de pauze knikte de Nederlandse Yvonne Groeneveld het leer in de verste hoek na een vrije trap van Inge Stephani. De gastvrouwen vochten verbeten terug en zagen hun inspanningen bekroond toen uitblinkster Joke Hendrickx twee tegenstrevers uitkapte en de bal magistraal tegen de winkelhaak schilderde. Een minuut later bracht Ilse Ceulemans Kontich echter definitief op voorsprong: 1-2.

"De tegenstander veroverde het middenveld," besloot Yvonne Groeneveld (24) na de match. "Maar we bleven kalm en behielden het vertrouwen in elkaar. Na onze beslissende voorsprong bleef de deur achteraan gelukkig gesloten."

"We slikten onnodige treffers," reageerde een teleurgestelde Joke Hendrickx. "Een gelijkspel was rechtvaardiger, maar geen nood: we pakken Kontich wel in de terugwedstrijd."

In dezelfde reeks namen de Antwerp Girls A met 1-3 eerder vlot de maat van Wijnegem door drie treffers van Ellen Meekels. Ze houden dan ook de kloof met leider Kontich A op drie punten.

In tweede provinciale A won leider Kontich B thuis met forfaitcijfers de topper tegen Berchemse SV A. In de B-reeks liet ook leider Sint-Lenaarts zich opmerken na een 0-9 zege bij middenmoter Sint-Jozef. Nathalie Van Tichelt legde er vijf in de kooi en bracht daarmee haar voorlopig doelpuntentotaal op twaalf.

In tweede nationale verloor 't Rozeke Schoten, zonder de geblesseerde Chantal Van Santvoet en de roodgeschorste Chantal Geniar, verrassend bij voorlaatste Oetingen met 4-2.

Nu in het nieuws