Antwerp meer dan ooit favoriet

Print
Hockey
BR>SINT-JOB IN 'T GOOR - De Antwerp Royal Hockey Club maakte er bij het begin van het nieuwe seizoen geen geheim van dat de club terug naar eerste afdeling wil. Vorig jaar speelde de club nog in derde. Nu kunnen de Antwerpenaren via de play-offs de overstap naar eerste afdeling maken.
Na drie wedstrijden staat Antwerp op kop met drie zeges en een doelpuntenverhouding van 16-3. Deze cijfers zeggen genoeg. Antwerp is torenhoog favoriet. Het reglement zegt echter dat na de gewone competitie de laatste zes van eerste afdeling met de eerste zes van tweede afdeling tot twee poules worden omgetoverd waaruit dan de beste zes volgend seizoen in eerste spelen.
Antwerp-speler Tom Veen heeft er alvast een goed oog in. Zelf scoorde hij zondag niet minder dan vier keer in de partij tegen Relax die vlotjes met 6-0 werd gewonnen. "Bij de aanvang van de competitie dachten wij dat Relax een te duchten tegenstander zou zijn. Ze begonnen wel sterk aan de wedstrijd tegen ons, maar eens we op voorsprong kwamen, was het hek van de dam", aldus Tom Veen die intussen reeds 27 jaar de kleuren van Antwerp verdedigt.
"Ik heb hier heel wat meegemaakt. We hebben vroeger nog in eerste gespeeld. Als we daar opnieuyw terechtkomen, zal het erop aan komen aflossing te vinden voor de oudere en ervaren spelers", zo stelt Tom die volgend weekeinde naar Daring trekt. "Een haalbare kaart. De sterkste tegenstanders in onze reeks zijn volgens mij naast Relax ook Racing en Gent", zo luidt het.

.

Nu in het nieuws