"Ik begrijp die jongeren niet"

Print
Peter Claessens stelt vragen bij ambities van Tubanti
BR>ANTWERPEN - Voor de wedstrijd waren ze te vergelijken, Peter Claessens bij Tubantia en Sven Leysen bij Aartselaar. Bouwend op hun talent en routine werden zij geacht het overwicht aan jong volk in hun elftal in goede banen te leiden. Na de wedstrijd stonden zij diametraal tegenover elkaar met hun visie.
Tubantia - Aartselaar
Peter Claessens baalde en zag weinig goeds in wat door de kijker als een genietbare partij werd gecatalogeerd. Hij nam geen blad voor de mond: "Ik vond het geen goede wedstrijd, zeker niet van onze kant. Onze kwaliteiten kwamen er niet uit. Wij verloochenden ons voetballend vermogen, zodat er weinig lijn in onze acties stak. Het leek of iedereen op persoonlijk succes focuste.
Ik bleef zelf ook beneden mijn mogelijkheden. De eerste helft kreeg ik misschien vijf ballen, daar waar ik het best rendeer bij veel balbezit. Dan krijg ik kans om te dirigeren. Ik ben nog altijd erg ambitieus en wil aan de verwachtingen, de gids te zijn in moeilijke tijden, beantwoorden. Maar dan moet ik de kans krijgen. Soms vraag ik me zelfs af of mijn ambities wel gelijklopend zijn met die van Tubantia. Ik meen een zekere gelatenheid te constateren, vooral bij de jongeren. Het kan toch niet dat een talent als Sven Pals uiteindelijk kiest voor het uitgaansleven. Dat is de club, die op je rekent, gewoon in de steek laten."
Dat is het laatste wat Peter wil doen. Daarom sakkert hij op zijn schorsing."Ze werd van vier weken naar drie herleid. Maar als een scheidsrechter op de zitting erkent dat mijn visie de juiste is, dan vraag ik me af waarom ik moet worden geschorst."

Groeien


Geen zweem van ontgoocheling daarentegen bij Sven Leysen. Hoe kan het ook anders na een misschien verrassende, maar verdiende zege. "Zondag verliep het zoals wij het al langer verwachtten. Het aanpassingsproces begint zijn vruchten af te werpen. Gezien hoe een talent als Raf Pauwels, zich onmiddellijk met veel lef integreerde? Het komt er nu op aan meer regelmaat in onze prestaties te leggen en daar ook thuis eens mee uit te pakken.
Thuis wonnen wij nog niet. Er zitten nog heel wat groeikansen in. Vergeet niet dat zich binnenkort met Wieselblad, Van Reeth, De Vos en De Jongh nog vier vaste waarden aandienen. Het wordt knokken voor een plaats. Zelf ben ik terug de oude. Ik groei fysiek week na week en dat doet deugd na een blessureperiode van een jaar. Ik hoop Aartsselaar nog heel wat diensten te bewijzen."

.

Nu in het nieuws