"Jammer dat we moeilijk scoren"

Sparta

F.G.

BR>

ZWIJNDRECHT -

De Duffelse tegenstrever drukte Sparta voor het belangrijkste gedeelte van de wedstrijd terug op de eigen helft. De uitwijzing van middenvelder De Swaef was daar wellicht niet vreemd aan. Toch liet Sparta de bezoekers hun numeriek overwicht niet uitdrukken in doelpunten en was het integendeel de thuisploeg die zich bekocht voelde toen er geen strafschop werd gefloten voor het torpederen van de doorgebroken Wilssens.

Trainer Julien Aerts: "In het eerste kwartier werden we weggedrukt maar daarna liep het vlotter. Door de onfortuinlijke rode kaart trokken we ons strategisch terug en legden we het slot op de deur. We bezitten één van de beste defensies uit de reeks, anderzijds is het jammer dat we zo moeilijk scoren."

Jochen Wilssens (24) speelde een sterke partij en toonde zich geregeld langs de linkerflank. "Met tien vochten we goed terug en we lieten de tegenstrever de partij niet openbreken. Op basis van onze collectieve prestatie verdienen we minstens een punt. Het is voortdurend knokken in deze reeks waar er geen gemakkelijke wedstrijden zijn. Volgende week wacht ons trouwens de rasechte derby tegen gebuur Waaslandia."

Alweer goudhaantje Sven Pirot

Antonia

SINT-ANTONIUS-ZOERSEL -

Hij heeft het hem weer gelapt, Sven Pirot. De frele maar uiterst wendbare nummer 10 van nieuwkomer Antonia besliste, na een matig tot zwakke vertoning tegen Veerle Sport, met één fantastische ingeving de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. Antonia is trouwens bezig een stevige thuisreputatie op te bouwen: met een 10 op 12 lijkt het complex aan de Zoerselse Bethaniënlei zo stilaan een oninneembare vesting te worden.

"Natuurlijk ben ik tevreden over het resultaat en onze vierde plaats in het klassement, maar laten we vooral realistisch blijven", nuanceerde trainer Pierre Brits na afloop van de wedstrijd. "Ik heb vandaag twee degradatiekandidaten aan het werk gezien. Als de bal op het einde wat goed valt voor Veerle, blijft het niet bij deze 1-0. Op zo'n momenten merk je, net als in de tweede helft tegen Ranst, dat er nog wat onervarenheid in de ploeg schuilt. Al zal het ontbreken van sterkhouder Kurt Van Looveren en doelman Koen Soenen, die toch allebei hun stempel op de ploeg kunnen drukken, hier niet vreemd aan zijn."

Eindelijk die eerste thuiszege

Hoboken

HOBOKEN -

Hoboken heeft tegen een zwak Rapid Leest zijn eerste thuiszege behaald. Toen Rapid Leest vroeg in de tweede speelhelft tot 2-1 terugkwam zag het er opnieuw naar uit dat de beschermelingen van trainer Micky Wuyts de zege nog maar eens uit handen gingen geven. "Ik weet niet hoe het komt. Opnieuw konden we de concentratie na de rust niet vasthouden. Dat is uiteraard zelf om moeilijkheden vragen", was de reactie van de Hobokense trainer.

"Ik had nochtans aangedrongen om meer vooruit te verdedigen om zo de tegenstander verder van ons doel te houden. Dat derde doelpunt zorgde wel voor opluchting maar kwam in feite veel te laat in de wedstrijd.

Het uitvallen van Sylvain Naets (voet omgeslagen) en Wesley Deraet (adductoren) was ook wel een factor die heeft meegespeeld.

Anderzijds ben ik geen ontevreden trainer. Vooral de twee doelpunten van Baskin Selmanoski stellen me tevreden. Dat zal beslist goed zijn voor zijn zelfvertrouwen. Onze spits voelde zich immers schuldig voor het puntenverlies tegen Nijlen. Dat heeft hij vandaag ruimschoots goedgemaakt."

Kontich

Op schitterende wijze herpakt

MOL -

Onmiddellijk na de wedstrijd op Mol heerste er in de kleedkamer van Kontich een sfeer alsof ze de overwinning behaald hadden. Vreugdekreten en gezang waren waren verschillende minuten hoorbaar. Trainer Erik Lacroix liep na afloop dan ook met een lachend gezicht rond. "We hebben hier vandaag zeker geen punt gestolen. Over heel de match hebben we het gelijkspel zeker verdiend. We hebben ons na de verdiende thuisnederlaag van vorige week tegen Wuustwezel op een schitterende manier herpakt. Er stond vandaag opnieuw een ploeg tussen de lijnen. Mijn jongens hebben tot de laatste minuut gestreden. De

spirit

was er terug. Vorige dinsdag, op training zat de ploeg nog in zak en as."

Met 12 punten uit zeven wedstrijden heeft Kontich de competitiestart niet gemist. "Ik heb nog niet met mijn typeploeg kunnen aantreden", gaat Lacroix verder. "Ook vandaag stond er een noodploeg tussen de lijnen. Er ontbraken vijf basisspelers. De behaalde resultaten sterkt het vertrouwen. Hopelijk kunnen we deze lijn nog een tijdje doortrekken tot ik iedereen heb gerecupereerd."

Waaslandia

"Zondag plooien we ons dubbel"

BURCHT -

Waaslandia keerde tevreden terug uit Sint-Lenaarts, afgelopen zaterdag. De drie punten konden ze niet meenemen maar ze waren al blij dat ze dat ene puntje door de Kennedytunnel konden voeren. "We moeten daar eerlijk in zijn en toegeven dat Sint-Lenaarts de kansen heeft gehad om ons in het verlies te spelen," wist Fonny Vermeiren, die met zijn achtste doelpunt van de competitie Waaslandia het gelijkspel bezorgde.

Met elf punten uit zeven wedstrijden staat Waaslandia nog wel mee bovenaan en dat is de rang waar ze aan het einde van het seizoen ook willen eindigen. "Deze club heeft ambitie en heeft daarom tijdens het tussen-seizoen de nodige inspanningen gedaan. Met minder dan de eindronde mogen we niet tevreden zijn."

Om die eindronde te halen kan er volgend weekend best gewonnen worden tegen de buren uit Zwijndrecht. "Die wedstrijd tegen Sparta is alvast geen geschenk. Een derby is altijd lastig. In beide ploegen vind je wel een aantal spelers die extra gemotiveerd zijn. Bij ons zaten Meul, Staes en Van Assche vroeger in het andere kamp. Voor hen gaan we ons zondag dubbel plooien."