"Ik ben te graag bij Nieuwmoer"

Jan Corremans voelt zich het best in zijn vel achter de spitsen

Walter Peersmans

BR>

BRASSCHAAT -

Jan Corremans mocht zondag met een vrije rol achter de spitsen de Wuustwezelse wei opdraven. Mee door de gekregen ruimte speelde hij een beslissende rol in de ruime en onverwachte winst van Nieuwmoer.

Speler van de week

Nieuwmoer hield zondag de traditie tegen Wuustwezel in ere en nam de competitiepunten mee naar huis. De partij eindigde zelfs met een ruim verschil, al dient het gezegd dat Nieuwmoer de omstandigheden wel wat mee had.

Met de hulp van de concurrentie slaagde het erin om vroeg op voorsprong te klimmen en nadat Kossih een tweede keer de gelijkmaker miste, verhoogde Verhaegen kort daarna de bezoekende voorsprong.

"Ik vind dat we verdiend gewonnen hebben", geeft Corremans mee. "Er was natuurlijk wat geluk mee gemoeid, maar volgens mij ging de Wuustwezelse doelman al vroeg in de fout.

Het was meteen de eerste keer dat we dit seizoen op voorsprong klommen. Vanaf dat moment konden we eindelijk naar hartelust speculeren op de counter. Een spelletje dat we volgens mij goed uitvoerden."

Jan Corremans kreeg zondag een vrije rol achter eenzame spits Jonas Roeymans. Met de beslissende assist bij de vier treffers liet hij zijn maats eindelijk wat doelpunten scoren.

"Ik voel me inderdaad het best achter de spitsen. Jammer voor de geblesseerde Brouwers natuurlijk. Al wil ik me met hem zeker niet vergelijken, want ik heb veel respect voor hem.

Maar deze wedstrijd lag mij beter dan Brouwers. Ik kan actie maken en ben offensiever ingesteld. Té lang ben ik het slachtoffer van mijn 'linkerpoot' geweest.

Over mijn prestatie van zondag ben ik best tevreden en de vier treffers aanbrengen doet deugd. Al besef ik dat mijn prestatie mee bepaald werd door de omstandigheden."

"Ik was te lang het slachtoffer van mijn linkerpoot."

Jan Corremans

Van Corremans wordt gezegd dat hij best wat hoger kan voetballen, maar te weinig ambitieus is en er niet wil voor leven.

"Ik geloof wel in mijn mogelijkheden en ik vermoed dat ik op een iets hoger niveau wel zou meekunnen. Maar ik ontbeer er het nodige karakter voor en ik ben misschien wel te graag bij Nieuwmoer.

Mijn vader is daar teleurgesteld in. Voetbal is niet alles voor mij. Ik wil ook plezier maken. Het heeft wellicht ook wel iets met de begeleiding te maken.

Trainers als Paul Pleysier, mijn vader en een Kees Verhaar kunnen me motiveren, maar in de jeugdrangen van Berchem kreeg ik weinig vertrouwen. Eddy Pouillon was daar de uitzondering. De rest vond me wellicht te licht en te mager.

Ik ervaar dat ik gevoelig ben voor trainers die mij vertrouwen geven. Al vind ik persoonlijk eerste provinciale, gekoppeld aan zaalvoetbal, nog geen slechte zaak."

De Nieuwmoerse zaalvoetballers kregen volgens hem de laatste tijd onterecht bakken kritiek op hun nek.

"Onzin toch. Hoeveel jaren plezier brachten die jongens de toeschouwers niet? Ik herinner me nog de tijd dat ik als 17-jarige van Berchem terugkwam. Ik fleurde tussen die gasten weer helemaal op. Ze leerden me de stiel.

Met die jongens kom ik nu trouwens nog beter tot mijn recht. In één tijd combineren en direct weer vrijlopen, dat is toch heel wat mooier dan constant hoge ballen boven je hoofd zien vliegen?

Naturlijk kan een ploeg niet alleen op techniekers kan teren. Dat we één dag na een zaalvoetbalwedstrijd spelen, is toch niet onze schuld? Dat er zoveel zaalvoetballers op het veld lopen? Wie heeft ze aangetrokken? Ik hoop alleen maar dat de recente zege ons niet doet zweven. Best met beide voeten op de grond blijven."

Steekkaart

Naam:

Jan Corremans.

Leeftijd:

21 jaar.

Hobby:

Voetballen en plezier maken.

Beroep:

Interim-elektricien.

Loopbaan:

Nieuwmoer, van eerstejaarsscholier tot uefa's bij Berchem en daarna weer bij Nieuwmoer.

Favoriete speler:

Gianfranco Zola.

Favoriete ploeg:

Geen voorkeur. Al zie ik AC Milan graag bezig.

Combinatie zaal- en veldvoetbal:

Perfect mogelijk, indien er voldoende recuperatie mogelijk blijft tussen een wedstrijd in de zaal en op het veld.

Ambitie in het voetbal:

Kampioen spelen en doorbreken in het zaalvoetbal. Momenteel ben ik belofteninternational en ik wil zoals Kurt Gessner eens graag een WK meemaken.

Pronostiek

Waaslandia - Sparta 1

Ranst - Sint-Lenaarts 2

Veerle - Edegem 2

Hemiksem - Antonia X

Rapid Leest - Nijlen 1

Kontich - Hoboken 2

Nieuwmoer - SV Mol 1

FC Duffel - Wuustwezel 2