"Het begint meer en meer pijn te doen"

Veerle

T.V.C.

BR>

LAAKDAL -

Petje voorovergeschoven, dampende sigaar tussen de lippen en ogen naar het gras gericht: terwijl Frank Vandenbroucke in Verona de laatste kilometer afmaalde op het WK wielrennen en Branko Strupar de Belgische gelijkmaker tegen de touwen joeg in Sunderland, stond trainer Ludo Belmans zwijgend na te piekeren op het veld van nieuwkomer Antonia.

Negentig minuten lang toonde Veerle Sport zich de evenknie in Sint-Antonius-Zoersel, heel de match lang mocht de onfortuinlijke hekkensluiter aanspraak maken op puntenwinst, maar ook deze week wendde Dame Fortuna haar blik af. Eén fantastische ingeving van kwelduivel Sven Pirot gaf de Laakdallers de zoveelste genadesteek.

"Het begint elke week meer en meer

zeer

te doen", jammerde coach Ludo Belmans. "Iedere keer opnieuw denk ik: nu gaat het gebeuren, deze week gaan we punten pakken. Maar het mocht weer niet zijn. We blijven met die akelige nul zitten.

Nochtans had het hier op Antonia moeten gebeuren. Voetballend hebben we op geen enkel ogenblik moeten onderdoen voor de thuisploeg. Eén flits van Pirot heeft achteraf gezien de doorslag gegeven.

Nu, we wisten op voorhand dat Sven Pirot eigenlijk synoniem is voor Antonia. De manier waarop hij uit een moeilijke positie die bal nog tussen de palen krijgt, dat is niet voor iedere spits weggelegd."

Nooit in problemen

Veerle blijft dus tot nader order op nul punten steken, maar met dezelfde vechtlust en teamspirit als afgelopen zondag kan de ommekeer niet lang meer uitblijven. Dat moet ook coach Belmans beseffen.

"Tja, dat zeggen we nu al weken. Buiten de 0-7 nederlaag tegen Waaslandia zijn we nooit zwaar in de problemen gekomen. Zelfs niet in Ranst, waar we onterecht met 1-0 de boot ingingen.

Ook deze keer vond ik onze balcirculatie meer dan behoorlijk. Niet vergeten dat ik door de afwezigheid van Nico Van Dijck, Sven Otten en Steven Dockx een kleine herschikking moest doorvoeren in de ploeg.

Maar mogen we ons eigenlijk, na deze prestatie, hierachter verschuilen? Ik denk het niet. Sommige jonge spelers hebben tegen Antonia hun visitekaartje afgegeven en bewezen dat Veerle over méér dan elf basispionnen beschikt."

Nu in het nieuws