"We hebben de kansen gehad"

Print
SV Mol
BR>MOL - Na het fel bevochten gelijkspel tegen Kontich blijft Mol ongeslagen in de competitie. Maar onmiddellijk na de wedstrijd kon trainer Raymond Jaspers zijn ontgoocheling toch moeilijk verbergen.
"Na de eerste 45 minuten had de wedstrijd beslist moeten zijn", zuchtte Raymond Jaspers. "Ik begrijp het niet, we waren voortdurend in de aanval, tikten de bal goed rond en hadden veldoverwicht.
Vooraf zou ik getekend hebben voor een gelijkspel, maar op basis van wat ik vanavond gezien heb, hadden we de klus in de eerste helft moeten klaren. We hebben hier gewoon drie kostbare punten uit handen gegeven.
We faalden te vaak in de zone van de waarheid. Als wij in de eerste helft degelijk afwerken is de partij aan de rust gespeeld. We hebben de kansen gehad."

Balbezit


De tweede helft tapten de bezoekers uit een ander vaatje en drukten de thuisploeg voortdurend terug op de eigen speelhelft. "Akkoord, na de koffie werden we gedwongen te verdedigen. Kontich was het meest in balbezit.
Maar daar bleef het dan ook bij. Ze creëerden weinig uitgespeelde kansen. Peter Mertens, onze reservedoelman, is nooit echt bedreigd geweest", ging Jaspers verder.
Twee punten minder dan verhoopt, maar er zijn nog een aantal feiten die Raymond Jaspers opmerkt. "Vooral in de tweede helft leden we op de cruciale momenten veel te vaak dom balverlies.
We zetten mooie aanvallen op, maar we verzuimden ze af te werken. We recupereerden goed de bal, maar we kwamen er niet of onvoldoende uit. In de tweede helft lieten we te vaak het hoofd hangen. Mijn ploeg was bij sommige fasen niet in staat een vuist te maken. Een aantal spelers durfden de confrontatie niet aan te gaan."
Al bij al blijf ik zeer tevreden over de competitiestart. Na zeven wedstrijden hebben we nog geen nederlaag moeten incasseren en hebben we toch reeds 15 punten.
Op zich toch een sterke prestatie. Dit sterkt het vertrouwen in de groep. Hopelijk speelt dit in ons voordeel tijdens het verdere verloop van de competitie."

.

Nu in het nieuws