"Branddonk teert op routine"

Retiese club dient Balen eerste nederlaag toe en volgt in spoor van leider Standaard Vorst

Annelies Frederickx

BR>

BALEN -

In tweede C blijft Standaard Vorst comfortabel aan de leiding, maar bij de achtervolgers werd er wel van stoel gewisseld. Branddonk en Kasterlee haalden het in een rechtstreeks duel van Verbroedering Balen en Tongerlo, die daardoor even de rol moeten lossen.

Tweede C

Met Verbroedering Balen - Branddonk stond er zondag een regelrechte topper op het programma en daarom lieten zowat 400 toeschouwers het WK wielrennen even links liggen. Zij kregen alvast waar voor hun geld en vooral de Retiese aanhang keerde met lachende gezichten naar huis.

"Wij hebben deze zege zeker niet gestolen, al werd de Balense druk bij die 0-1 wel erg groot", concludeerde trainer Ivo Minnen. "Wij kregen al bij al de beste kansen, maar we vergaten die af te maken. Zo kwamen we naar het einde toe nog even in gevaar, maar de jongens hielden stand.

Zij zijn werkelijk fantastisch bezig en de routine kwam zondag bovendrijven. Deze groep speelt al drie jaar samen en dat werpt duidelijk zijn vruchten af."

Prestige

Er stond in dit duel trouwens ook veel prestige op het spel, want de twee trainers kennen elkaar door en door. Jos Van Gulik was tot voor enkele jaren vier jaar oefenmeester bij Branddonk met Ivo Minnen als zijn assistent. Voor de huidige Balense trainer deed het dan ook dubbel pijn om de eerste nederlaag te moeten slikken tegen zijn ex-ploeg.

"Dit komt inderdaad hard aan", gaf hij ruiterlijk toe. "Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Branddonk die zege wel verdiende. Wij dwongen te weinig uitgespeelde kansen af om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Een gelijkspel zat er misschien nog wel in, maar dat brengt eigenlijk niets op. Wij moeten ons nu snel herpakken en liefst al in de derby tegen Rauw."

Gemakkelijke zege

Ook de derde in de stand Kasterlee kreeg zondag een zware dobber voorgeschoteld met het bezoek van Tongerlo. De match draaide evenwel heel anders uit, want de thuisploeg haalde het vlot met 6-0.

"Zij zijn eigenlijk niet in het stuk voorgekomen", blikte oefenmeester Nick Sneyers terug. "Dit resultaat was zeker opmerkelijk, aangezien zowat de helft van de basis ontbrak. De jongeren hebben evenwel voluit hun kans gegrepen en ze hebben er als ploeg heel hard voor gewerkt.

Ik heb dan ook zeker niet te klagen. Nu staat alles uiteraard in het teken van de derby tegen Lichtaart, want er wordt hier over niets anders meer gepraat. Hopelijk kunnen we dan de goede lijn doortrekken."

Nu in het nieuws