Poederlee schiet meer dan stevig met scherp

Print
Vierde C
BR>POEDERLEE - Met twee op negen zette Poederlee het seizoen in mineur in. Van dan af ging het, vooral in de thuiswedstrijden, bijzonder goed.
Tegen Zoerle, Kessel en nu Westmeerbeek werd aan huis geen punt meer afgegeven. De scoreverhouding van dertien tegen vier in die drie partijen werd alvast op gejuich onthaald. Trainer Herman Nijs stelde een beter seizoen voorop. Hij lijkt gelijk te krijgen.
Blikvanger in het elftal was de afgelopen weken ontegensprekelijk scherpschutter Peter Smeyers. Alleen op SKS Herentals (0-0) en Hallaar (2-1) vond hij de weg naar de netten niet. In de overige partijen tekende hij zomaar eventjes tien kruisjes aan.
Bij de vier potten van zondag was ook een loepzuivere hattrick. In het derde kwartier scoorde Peter in minder dan tien minuten driemaal. In de laatste vier wedstrijden van vorig seizoen lukte het ook telkens eenmaal.

Deugd


Met SKS Herentals ging het de laatste weken veel minder goed. Ook nu dreef het kruim niet boven, maar de eerste thuiszege deed er niet minder deugd om.
Een voorzet van Steve Smets naar Gert Vleugels leidde naar de 1-1. Nummer twee volgde na een vrijschop van Nico Peeters. Naamgenoot Bart kopte in. Nummer drie gaf zekerheid na weer een schitterende solo van Nico. SKS hoopt dat dit het begin is van een nieuwe goede reeks.
Met zes op zes en een 3-0 zege tegen het gevreesde Hooikt was Immer Voort al even gelukkig. Johan Vandenbroeck opende na een knappe dribbel. Jan Eyckmans was er als de kippen bij toen de doelman een schot van Wim Meir liet ontglippen. René Van Lommel sneed aan het slot sterk door de verdediging en gaf zekerheid. Trainer Alain Sterckx leeft weer op.

.

Nu in het nieuws