Ook Oevel staat graag aan de leiding

Derde D

BR>

BALEN -

In derde provinciale D valt er elke week wel iets spectaculairs te beleven en dit weekend moest men daarvoor in Balen zijn. Hulsen nam het op tegen de leiders uit Herselt en de 5-4 eindstand spreekt eigenlijk al boekdelen.

"Het begon nochtans niet rooskleurig voor ons, want we stonden al snel 0-2 achter", gaf trainer Staf Leysen toe. "Net voor de rust werd het dan toch nog 1-2 en toen waren we definitief gelanceerd. Dit was zeker een terechte overwinning, want Herselt scoorde alleen maar uit weggevers en verwarrende fases voor doel.

Zij kwamen duidelijk met een

open mentaliteit

naar ons en dat speelde natuurlijk in onze kaart. Wanneer we op dit kleine veld tegen een verdedigende muur moeten opboksen, kennen we heel wat meer problemen.

De vijf doelpunten van zondag waren alvast stuk voor stuk

beauty's

en dat doet deugd. Ik had het mij niet beter kunnen wensen, vooral nu alle geblesseerden stilaan terugkomen."

Agressief begin

Door dat tweede verlies op rij zakt Herselt terug naar een gedeelde tweede plaats en komt Oevel alleen aan de leiding te staan. "Wij gaan zeker nog geen victorie kraaien, maar iedereen staat natuurlijk graag op kop", geeft trainer Jo Rens ruiterlijk toe.

"Zondag liep alles als het ware van een leien dakje, want we speelden in het eerste halfuur werkelijk geweldig. Die agressieve start leverde ons meteen een 0-3 voorsprong op en hoewel het nog voor de rust 1-3 werd, kwamen we eigenlijk nooit meer in gevaar.

Wij blijven ondertussen wel mooi met onze voetjes op de grond, want de sterkere ploegen komen natuurlijk nog. Dan zullen we pas echt weten wat we waard zijn, al kan het voor ons momenteel al niet meer stuk."

Nu in het nieuws