Dosko moet zijn ambities al bijsturen

Derde C

C.V.

BR>

BAARLE-HERTOG -

Dosko verloor zaterdag de derby tegen Flandria. De ploeg van de enclave-gemeente miste scherpte, samenhang en vooral creativiteit om de jongens van Ravels naar de kroon te steken.

"Tijdens de eerste helft, één van de beste van de voorbije wedstrijden, hebben we goed meegespeeld en waren we zeker de evenknie van Flandria", benadrukte trainer Michel Cristiaensen.

"Kort na de rust beleefden de bezoekers dolle tien minuten en was Dosko volledig het noorden kwijt. Dit had wel tot gevolg dat we met 0-3 in het krijt stonden."

Na zeven wedstrijden moet Dosko het stellen met vijf punten en dat betekent wel dat de ambities moeten worden bijgestuurd. "Wij zullen het niet gemakkelijk hebben, maar als de spelers de volgende wedstrijden collectief aan een zeel trekken en de neuzen in dezelfde richting zetten, is er nog niets verloren", vervolgde trainer Cristiaensen.

Weinig verschuivingen

Flandria had zaterdag aan een doelpunt van Van Gestel en twee treffers van Van Cottem genoeg om de verdiende zege op zak te steken. "Aan onze overwinning viel zeker niet te tornen", verduidelijkte trainer Verhellen.

"Met wat meeval had de score zelfs nog veel hoger kunnen oplopen. Een zege waardoor we momenteel een plaats in de topvijf bekleden en dat is zeker niet onverdiend."

White Star kreeg Excelcior Essen op bezoek en moest met het kleinste verschil het onderspit delven. "Een terechte uitslag", verduidelijkte secretaris Frans Verdonck.

"Essen was sneller en steviger op de bal en benutte de kansen optimaal. White Star scoorde wel in de eerste en laatste minuten, maar dat was niet voldoende om de zege in eigen huis te houden.

Gelukkig lieten ook Tielen, Minderhout en Dosko een steek vallen zodat er weinig verschuivingen gebeuren in de onderste gelederen van de rangschikking."

Nu in het nieuws