Molenkring sluipt langzaam richting top

Vierde D

BR>

ACHTER OLEN -

"Een spannende en hoogstaande derby gekruid met de nodige doelpunten." Zo typeerde bestuurslid Gust T'Seyen het burentreffen tussen Achter Olen en Larum.

"Veel volk was opgekomen voor dit duel tussen twee ongeslagen ploegen", aldus Gust. "Achter Olen speelde één van zijn betere wedstrijden en na ruim een uur bij een 2-0 stand, na assists van Vandesande en De Kort, scheen de partij gespeeld.

Een perfecte voorzet van Leo Smets en een rake kopbal van Kris Geyskens joegen er tien minuten later de spanning weer in. Larum trok zich op aan deze aansluitingstreffer.

En hoewel Jan De Maeyer nog wel een gemaakt doelpunt van Mario Philips van de lijn moest halen, steeg de spanning ten top na de gelijkmaker van Wim Voet met nog vijf minuten te gaan.

Joker Tim Vandesande zorgde na een verre uittrap van doelman Kris Bellens dat we op de valreep weer met één doelpunt verschil wonnen en met ruime voorsprong aan de leiding blijven.

Trainer Sooi Baeten van Larum was ontgoocheld. "We waren niet beter of niet slechter dan Achter Olen. We verdienden vandaag beslist één punt. Maar de kleinste foutjes werden weer afgestraft."

Geen inzet

Netegalm slikte zijn tweede seizoennederlaag tegen Wortel. "Het vroegtijdig uitvallen van de geblesseerde Davy Verwimp en onvoldoende inzet deden ons de das om", meende secretaris Jef Schelles.

"Wortel kende de voorbije weken heel wat pech", legde voorzitter Frans Brosens uit. "Het leek dezelfde toer op te gaan toen Mario Janssens bij het scoren van de openingstreffer met een enkelblessure van het terrein moest.

Uitblinker Kurt Haest, aangever van het eerste doelpunt, deed met een hattrick na de rust het tij keren en bezorgde ons een deugddoende tweede overwinning.

Bij Alberta was Yves Ceusters de man van de match in de vlotte zege tegen HIH Turnhout. Molenkring sluipt op zijn sloffen richting topdrie. Boeman John Proost nekte Punt.

Nu in het nieuws