"Dit Moeskroen is te pakken"

Bjorn Smits gaat met Verbroedering Geel tegen Henegouwers op zoek naar broodnodige zege

BR>

GEEL -

Geel bleef ook vorige week druk bezig om zijn huidige kern op te kalefateren. Na Zefilho werden alle jokers op Asselman gezet. Een gevolg van de uitblijvende resultaten en het besef dat de kampioenenploeg van vorig seizoen te licht weegt voor eerste klasse.

Verbroedering Geel - Moeskroen

"En toch zit er meer in dit geheel", zegt Bjorn Smits. "Een vleugje geluk, een eerste zege en we zijn vertrokken, zeker weten."

Bjorn Smits greep de uitnodiging van Geel op het einde van vorig seizoen met beide handen. "Oostende zakte naar tweede klasse en ik had geen zin om dagelijks nog 300 kilometer te pendelen", zegt hij.

"Let wel, vorig seizoen verveelde ik me met reisgenoten als Ronny Prins, Ivan De Corte en Stefan Van Riel geen moment. Ondanks alle miserie was het overigens prettig toeven in Oostende. Zelfs onder Pfaff.

Zijn trainingen waren weliswaar langdradig, maar je kon af en toe lachen. Hij kende geen drie spelers toen hij arriveerde. Ik herinner me nog de eerste wedstrijd onder zijn bewind.

Voor de aftrap kneep hij één van de spelers in de billen en zei: 'Ik zie aan je ogen dat je vandaag gaat scoren, mijn jongen.' Hierop volgde het antwoord: 'Maar trainer, ik ben de reservekeeper.'"

"De ploeg heeft nood aan een eerste zege. Die kan er vanavond komen."

Bjorn Smits

"Allez, terug naar Geel. Ik besefte wel dat ik voor een ploeg koos die voor het behoud zou moeten vechten. Ik deed dat bewust omdat ik wist dat ik hier een kans zou krijgen.

Ik ben nog maar 24 en besef dat ik nog veel ervaring moet opdoen in eerste klasse. Daarenboven posteerde trainer Put me op mijn geliefkoosde plaats. Ik moet wel toegeven dat ik vaak met de handrem op voetbal.

In Oostende trok ik om de haverklap mee in de aanval. Ik scoorde er vorig seizoen als verdedigende middenvelder vier doelpunten. Dat was eentje minder dan topschutter Kris Windels."

Verdedigend klopt alles sinds Davy Alentijns de laatste lijn aanvoert, maar de weke plek situeert zich blijkbaar vooraan. "Dat klopt gedeeltelijk, want je gaat me niet vertellen dat een Bjorn Daelemans plots niet meer kan scoren", benadrukt Smits.

"Hij heeft gewoon nood aan een doelpunt dat hem weer vol vertrouwen pompt. De ploeg heeft op zijn beurt nood aan een eerste zege. Die kan er vanavond komen, want Moeskroen wordt door blessures geteisterd. Dit is een ideale gelegenheid om onze eerste driepunter te pakken."

Nu in het nieuws