"Ik ben al opgewarmd"

Sint-Truiden - Westerlo

BR>

WESTERLO -

Westerlo moet vanavond in Sint-Truiden winnen, wil het in de buurt van de koplopers blijven.

"We spelen elke wedstrijd om te winnen, maar tegenstanders als Sint-Truiden zijn voor Westerlo altijd moeilijke klanten", zegt Toni Brogno, die maandag alweer op het oefenveld in het Kuipke zweetdruppels produceerde na de interland in en tegen Engeland.

"Lange dagen, zeg dat wel", zegt hij met zijn gekende glimlach. "Ik arriveerde zondagnacht. Enkele uurtjes om te recupereren volstonden. Ik heb niet veel slaap nodig. Zeker niet wanneer ik goed presteerde.

We verloren, maar speelden toch niet slecht. De twintig minuten die ik op het veld stond, liet ik me zien en dat telt. Weet je, ik zeur niet als ik op de bank moet vertrekken. Ik wil een plaats in de basis afdwingen met mijn prestaties.

Daarom ook dat ik gretig ben om vanavond alweer met Westerlo aan de slag te gaan. En ik heb er zin in. Ik ben overigens al opgewarmd voor deze pot na de interland in Engeland. Maar heel de groep staat scherp. Dat voel je op de training. Iedereen wil spelen, zeker als het goed gaat."

Moeilijke dagen

"Sint-Truiden is te pakken, al mag je een ploeg in puntennood nooit onderschatten. Ik vrees dat we vanavond en zondag aanstaande in de beker tegen Beveren voor twee zeer moeilijke opdrachten staan."

Brogno kan op Staaien op zoek gaan naar zijn tiende competitietreffer waarmee hij kleppers als Radzinski en Strupar wil voorblijven. "Dat klassement laat me niet volledig koud, maar ik hecht er ook niet echt veel belang aan", zegt hij.

"Ik aas vanavond op nummer tien, maar dan louter en alleen voor Westerlo. Het zou prachtig zijn moesten we vanavond weer drie punten grijpen. Let wel, dat heeft niets te maken met verhoogde ambities. Het is nog te vroeg om ons te fixeren op een bepaalde plaats.

Wacht tot december. Pas dan kan je de echte waarde van je ploeg bepalen en het streefdoel omlijnen. Ik ben overigens niet de speler die met die dingen bezig is.

Ook niet met een transfer waarop sommigen aansturen. Ik zit daar niet op te wachten en wil me er niet druk om maken. Het is belangrijk dat ik bij het huidige succes kalm blijf en me uitsluitend op het voetbal blijf concentreren.

De rest komt later wel. Ik voel me overigens goed in Westerlo en krijg er de kans om me tonen. Dat is in dit stadium van de competitie het belangrijkste."

Nu in het nieuws