Mosselen in plaats van training

Op de bal

BR>

Dessel Sport

DESSEL -

Zowel zondag- als maandagavond moest het voetbal in Dessel wijken voor

mosselen

. Er werd dus niet getraind, maar wel werd alle hens aan dek geroepen om de spelerskas te spijzen door middel van het verkopen van mosselen op Bergen-kermis. Zo wordt traditioneel een spaarcentje aangelegd met het oog op de eindeseizoenstrip naar Ibiza.

Nouhass speelde in Visé niet omdat trainer Andrews geen risico wou nemen en hem liever een extra dagje rust gunde. Christina had last van de kuit en werd daarom gewisseld. Ook Hoes en Cox kwamen niet helemaal ongehavend uit de wedstrijd.

Zowel Rynders (bil) als Vandenwijngaert (knie) speelden met de invallers. Beiden leverden zelfs een uitstekende prestatie, zodat het licht voor hen weer op groen staat.

Melis wacht een schorsing van drie speeldagen als gevolg van zijn uitsluiting bij de reserven. Mogelijk is hij voor de bekermatch van zaterdag in en tegen AA Gent wel nog speelgerechtigd. Daarvoor wordt gewacht op een bevestiging vanwege de bond.

Geen aankopen meer dit seizoen

KFC Turnhout

TURNHOUT -

Hardnekkige geruchten deden de ronde dat Turnhout zich dit seizoen nog ging versterken.

Ze werden op de persconferentie na de wedstrijd tegen Oostende, zowel door ondervoorzitter Chris Jansen ("Er is geen kwestie meer van nieuwe aankopen dit seizoen"), als trainer Raoul Peeters ("We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben") formeel tegengesproken.

Vital Verschuren werd na 25 minuten spelen al vervangen. Verschuren, pas aan zijn wederoptreden toe, mankeerde niets. Hij werd om louter tactische redenen - met de inbreng van Schoenmaekers als derde spits wou Peeters voor meer druk op de ketel zorgen - uit de wedstrijd genomen.

Turnhout, in Bergen al uit de Beker van België gekegeld, wil volgende week op adem komen en last dus geen oefenwedstrijd in.

Nu in het nieuws