"Doelpunt tegen Tsjechië gaf me weer vertrouwen"

Tom Caluwé hoopt mindere periode snel achter zich te laten

BR>

MECHELEN -

Vorige week zette Tom Caluwé de Belgische beloftenploeg in Tsjechië op de goede weg. In die belangrijke wedstrijd bracht hij de jonge Duivels al vlug op voorsprong, een bonus die niet meer uit handen werd gegeven. Door deze zege werd België groepswinnaar.

KV Mechelen

"Dat doelpunt viel voor mij op het goede moment en gaf me een nieuwe dosis vertrouwen", aldus Tom Caluwé. "Door mijn doelpunt kwamen wij vlug 0-1 voor en daarna konden we rustig spelen zodat de ploeg een goede prestatie op de mat legde. Tijdens de eerste helft hadden wij het soms moeilijk, maar op slag van rust werd het 0-2. Onze tegenstrever moest dan zelf het spel gaan maken en dat speelde in onze kaart want daardoor konden wij na de rust lekker counteren."

"Wij hadden gehoopt om niet te verliezen omdat een tweede plaats voldoende was voor kwalificatie en daarom kwam onze overwinning toch een beetje verrassend over. Door onze zege werden wij groepswinnaar en ontlopen wij half november kleppers als Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk al mogen wij niemand onderschatten want zij die nu overblijven zijn de sterksten."

De laatste weken liep het voor Tom Caluwé niet zo vlot bij KV Mechelen en dat geeft de middenvelder uit Londerzeel zelf toe.

"Tegen Tsjechië haalde ik mijn normale niveau. Ik ben opnieuw naar mijn beste vormpeil aan het groeien en dat is nodig na een mindere periode. Nu ik deze prestatie met de beloftenploeg heb kunnen afleveren, moet ik ook proberen bij KV Mechelen dezelfde vorm te halen en daar moet ik op Lokeren al aan beginnen."

"Ik moet bij KV hetzelfde niveau halen als bij de nationale beloften"

Tom Caluwé

"Het wordt de hoogste tijd dat wij op verplaatsing eindelijk eens punten pakken. Iedereen zal daar hard voor werken, daar ben ik zeker van. Dat het buitenshuis zo niet verder kan, daarvan brachten wij al het bewijs, bijvoorbeeld op Club Brugge. Op Lokeren zal het systeem ook niet veel veranderen maar de punten zullen komen. Vorig seizoen lukte het ons iedere keer en ook nu zullen wij het treintje op de rails krijgen."

"Lokeren is een goede ploeg met enkele sterke spelers. Vorig seizoen bewezen de Waaslanders dat ze sterk voor de dag kunnen komen. Koller is nu weg maar voor het overige veranderde er niet zoveel. Wij moeten van onze eigen sterkte uitgaan. Tegen Sint-Truiden speelden wij een degelijke wedstrijd en na de rust hebben wij zelfs twintig minuten heel sterk gespeeld. Die periode was het beste wat wij dit seizoen al brachten. Spelen wij straks op dat niveau dan kunnen wij zeker iets rapen."

Nu in het nieuws