"Wegkoersen bevielen me wel"

Print
Mountainbiken
BR>O.-L.-V.-WAVER - Mountainbiken wordt steeds populairder. Ook bij de jeugd. Toen zijn vriend Tom Heylen voor deze discipline koos, ruilde ook Tom Janssens uit O.-L.-V.-Waver de voetbalshoes voor een ATF-fiets.
Als eerstejaarsjunior werd hij zevende in het Belgisch kampioenschap en ook nog eens zevende in de over zes manches verreden Beker van België. In 's Gravenbrakel boekte hij zijn tot dusver enige overwinning. Afgelopen zondag sloot hij het seizoen af met een zesde plaats in het Nederlandse Groesbeek, waar hij als enige Belg aan de start kwam en de tweede jongste van het veld was. Voortaan wil Tom, die een achterneef is van de burgemeester van Putte, zich ook meer op de weg gaan toeleggen.
"Ik reed tot nu toe alleen maar wegwedstrijden in combinatie met het mountainbiken. Om snelheid aan te kweken", vertelt Tom, die dit jaar in het Urselinen-instituut zijn diploma informatica-boekhouding hoopt te halen. "Maar dat viel zo mee dat ik me daar de komende jaren meer wil op toeleggen. Vooral kleinere rittenwedstrijden in heuvelachtige streken spreken me aan. Met het oog daarop ben ik overgestapt naar KVC Heist Sportief. Ik zal er kunnen deelnemen aan interclubs."
Voor Tom, wiens vader François voetbalscheidsrechter is in de jeugdreeksen, is het voorlopig rusten geblazen.
"Het seizoen was zwaar genoeg voor een eerstejaars", klonk het voldaan. "Ik reed tenslotte twintig mountainbike-wedstrijden. Tijdens de winter actief blijven in het veldrijden interesseert me niet."

.

Nu in het nieuws