Peter De Vocht kwistig in halve marathon

Print
Atletiek
BR>KEERBERGEN -Peter De Vocht gaat kwistig om met zijn krachten. Tussen twee kampioenschappen in liep hij zaterdag de halve marathon van Keerbergen. Zonder tegenstand trok hij toch nog eens goed door. Een vorm van spartaanse zelfkwelling?
Hij won in 1u07'63", volle vijf minuten sneller dan Wim Haegemans. "Het ging heel gemakkelijk wat bewijst dat ik ook voldoende gerecupereerd ben van het marathonkampioenschap in Gent", aldus de winnaar. "Ik loop niet met de rem op als het vlot draait. Het is een opluchting want na Gent kreeg ik een inspuiting in mijn voet. Ik ondervind geen hinder meer en ben dus optimistisch voor het BK op de halve afstand in Beloeil, zaterdag. Buitenlandse wedstrijden komen voorlopig niet voor op mijn programma. Voor het cross-seizoen hoop ik op enkele zeges, meer niet. Crossen is een middel maar geen doel voor mij."
Zes kilometer ging Wim De Keyser met Peter De Vocht mee op kop van de koers met gezamenlijke start. "Ik heb hem laten gaan zegt Wim. Ik zie het nut van een tweestrijd, net voor het kampioenschap, niet in. Ik heb relax de dertien kilometer uitgelopen en gewonnen voor Kurt Stevens. Volgende week sta ik weer in Nederland voor een tien kilometer. Voor een halve marathon ben ik ook niet genoeg getraind. Ik ben maar goed tot tien mijl. Wim De Keyser ruilt ook zijn Bonheidense club voor Beveren. "Mijn sponsor woont daar en het is dichter bij huis en ook voor de kampioenschappen komt mij dat beter uit.
De beste vrouw in Keerbergen werd Anne Cobbaert, die voor het eerst de lange afstand liep na twee maanden blessurelast. Zij wil op 28 november een marathon lopen in Cyprus. Leen Blockx en Katleen Acke vervoegden haar op het podium.

.

Nu in het nieuws