Negatieve cijfers zeggen niet alles over Katelijne

Print
Zaalvoetbal
BR>Sint-Katelijne-Waver - In de cijferkolommen van derde nationale C ziet het er voor ZVK Katelijne niet goed uit. Vier wedstrijden verloren, dertien goals gescoord en er negenentwintig binnen gekregen. Alles kan dus beter, maar cijfers zeggen niet alles.
"Het wil nog niet echt vlotten, maar er is absoluut geen reden voor een collectieve depressie", zegt voorzitter Bart De Donder. "Iedereen wist op voorhand dat het een moeilijk seizoen zou worden. Je moet in de bovenste helft eindigen of je degradeert naar vierde nationale, waarvoor de reeksen einde seizoen gevormd worden. Bij de topvijf horen we zeker niet, het wordt dus hard knokken voor de zevende of achtste plaats en het behoud in derde."
"Bovendien zat de kalender ons helemaal niet mee. We kregen de beste ploeg, St.Niklaas, als seizoenstart opgediend en we werden weggespeeld. Tegen Edegem ging het een helft slecht maar herpakten we ons gedeeltelijk. Tegen Hove hadden we geen recht op punten maar de drie punten tegen United Mechelen zijn verdiend. Het is nog wachten op de uitspraak van de comissie omdat de wedstrijd twee minuten voor tijd stilgelegd werd. De uitslag is duidelijk genoeg, 4-1 voor ons."
De jongste match tegen Merksem was die van de gemiste kansen. Katelijne incasseerde in de slotminuut een ongelukkige tegengoal. "Het scorend vermogen van het team moet omhoog", zegt secretaris Werner Vertommen. "We hebben daar wat problemen mee. De veertien tegendoelpunten uit de eerste match laten uitschijnen dat het ook verdedigend fout zit, maar dat was alleen op de startdag het geval. Onze nieuwe doelman Filip De Coninck, doet het heel goed en gaat voor ons nog punten pakken."
Voor Katelijne komt nu een periode waarin het moet oogsten tegen evenwaardige tegenstanders. Vrijdag wordt de reeks ingezet op Temse. Katelijne moet er zonder Hans Rodeyns naartoe, die uitviel met een spierscheur. "Onze kern is beperkt tot negen spelers. We gaan enkele jongeren uit onze eigen Liga-ploeg opvissen om mee te gaan. Eentje inpassen gaat wel. Als het er meer worden is het weer zoeken naar het juiste evenwicht", aldus Bart De Donder.

.

Nu in het nieuws