Droomdebuut voor De Leeuw

Print
Tweede A
BR>BOOM - Debuteren in het eerste elftal van Rupel Boom en dan meteen in de slotfase het winnende doelpunt scoren. Dat overkwam vorige zondag de 19-jarige Jeroen De Leeuw. "In de eerste helft, als aanvallende middenvelder, geraakte ik moeilijk in de wedstrijd", aldus de debutant. "Na de rust posteerde de trainer me op de rechter flank en vanaf dan verging het me een stuk beter. Maar dit debuut en vooral het doelpunt in de slotfase vergeet ik nooit meer."
Rupel Boom leeft momenteel in een roes. Enige schaduwzijde in het Boomse kamp is de onenigheid die er is ontstaan tussen sterspeler Bachir Makhi en trainer Jan Ceuleers. Makhi, die een maand inactief was wegens een blessure, hervatte veertien dagen geleden bij de reserven. Makhi eiste voor de wedstrijd van vorige zondag een plaats op in het eerste elftal, maar kreeg die niet zo meteen. "Ik ben niet naar Boom gekomen om in de reserven te spelen", gaf Makhi mee. Voor de reservewedstrijd van vorige zaterdag tegen Aartselaar daagde hij niet op.
De grote verrassing deze week kwam van Bonheiden. De jongens van Guy De Graef wonnen met 3-4 bij het thuis onklopbaar gewaande Ternesse. De stunt krijgt nog meer glans als je weet dat kort na de rust, bij een 2-0 stand, libero Tom Cauwenbergs werd uitgesloten en Bonheiden met tien verder moest. Geen mens die nog een cent gaf voor Bonheiden. Doelman Koen Vertommen en Steven Lambrechts waren de uitblinkers. De 17-jarige spits maakte een half uur voor tijd zijn verschijning. De snelle Lambrechts liet de Ternesse-verdediging alle kleuren van de regenboog zien. Hij zorgde voor het gelijkstellend doelpunt.
Na een zwakke competitiestart nadert Tisselt stilaan de top. Wavria ondervond vorige zondag aan de lijve dat Tisselt een moeilijk te bekampen geheel is. "Van Tisselt een titelkandidaat maken is net iets overdreven", reageerde libero Erwin Muys. "Rangschik ons eerder bij de subtoppers. Ik ben er van overtuigd dat we dit seizoen nog voor enkele verrassingen zullen zorgen, maar de absolute top is voor Tisselt niet weggelegd."
Derde B

Elzestraat zwaar onderuit


ELZESTRAAT - Wat scheelt er toch bij Elzestraat? Luc Cleynhens beschikt over een degelijk geheel en heeft met David Van Den Heuvel zelfs een prima aanvaller in de spits lopen. Vorige week gingen de rood-witten met 5-0 onderuit bij Rumst. Een accidentje, zo leek het. Tot de 9-3 nederlaag tegen VV Duffel. Hier is meer aan de hand. "We misten niet toevallig in beide matchen doelman Geert Jacobs. Jacobs is geblesseerd en dat speelt ons duidelijk parten."
VV Duffel pakte dus opnieuw uit met spraakmakende cijfers. "Onze jongens waren blijkbaar het vroege aanvangsuur niet gewend. Vanaf 15 uur liep het lekker. Want in de tweede helft ging het van 2-3 naar 9-3."
Exc. Kessel nam een aarzelende start maar zette met twee opeenvolgende zeges de trein op de rails. "In Walem gaan niet veel ploegen winnen", was de commentaar van hulptrainer Ludo Storms. "Voor de rust miste Wim Bosmans twee hele grote kansen en dachten we aan een noodlottig scenario." Kessel staat nog niet op zijn sterkst. "Bart Baetens is een heel belangrijke pion. Het zal nog weken duren vooraleer hij weer fit is."
Walem leed tegen Kessel een eerste thuisnederlaag. En dat was groot nieuws. Want de Mechelaars hadden vorig seizoen in het eigen Battenbroek niet één keer verloren.
Derde D

Booischot gaat voor topvijf


BOOISCHOT - De laatste weken loopt het voortreffelijk voor Booischot. Afgelopen weekend ging Sint-Dimpna voor de bijl. Na de 2-0 konden de bezoekers nog terugkomen maar eigenlijk stond er zondag slechts één ploeg op het veld. "Het was een verdiende overwinning, dat zal niemand ontkennen. De tegendoelpunten die we slikken waren ongelukjes", aldus Geert Van Den Wijngaert. "We staan nu op één puntje van de tweede in de stand en als we zondag kunnen winnen tegen Mol dan staan we in de topvijf. Volgens mij hoort Booischot daar thuis."
Vierde B

Hattrick voor Himi Nordin


LEEST - Thuisploeg VV Leest versloeg Puurs met 3-0 cijfers. Himi Nordin zette met een hattrick orde op zaken. "Ondanks een prachtprestatie van Himi, krijgt mijn verdediging vandaag de eer om de pluim op de hoed te steken", aldus oefenmeester Marc Van Waeyenberghe.
"Ik had inderdaad met aandrang gevraagd vandaag de nul op het bord te houden. Mijn verdedigers, met doelman Dirk De Bruyn, Jurgen Resseler, Benny Andries en Hans De Laet, hebben mij zondag zeker niet ontgoocheld. Himi kreeg in de aanval veel steun van een hardwerkende Serge Delatte, maar de anderen die tussen de krijtlijnen stonden hebben zich de naad uit de broek gewerkt om de drie punten veilig te stellen."
Brabant

Van der Bauwhede uitblinker


KAMPENHOUT - In een vooruitgeschoven wedstrijd haalde Kampenhout het van Rapide Wezemaal. "Onze ploeg speelde een beresterke wedstrijd, met verdediger Bruno Van der Bauwhede als beste speler. Onze gasten kwamen er tijdens het eerste halfuur nauwelijks aan te pas", aldus Bruno Dekrem.
"Dat ik door onze secretaris als beste speler van het terrein wordt geciteerd, vind ik alleszins fijn. Ik mag inderdaad als voorstopper op een goede prestatie terugblikken, hoewel het tweede doelpunt van onze gasten nooit had mogen vallen", aldus Van der Bauwhede, die aanvankelijk bij Stokkel de jeugdreeksen doorliep, drie seizoenen bij RWDM vertoefde en nadien nog zijn tenten opsloeg bij Stade Leuven en Aarschot.

.

Nu in het nieuws