"Spitsen zijn witte merels"

Print
Dwarslat en paal stonden thuiszege lang in de weg
BR>MORTSEL - Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd Sint Jozef-Sava op een scoorloos gelijkspel zou eindigen. Halfweg leek de puntendeling een logische uitslag, nadien wisten de broers Heremans hun stempel op het gebeuren te drukken en wonnen de Jefkens verdiend.
MATCH VAN DE WEEK
Sint Jozef2
Sava0

"En nochtans" zei vooraf John Van Hee, de man met veertig jaar Sava-ervaring, "zijn we niet ontevreden. Het regent niet en ons eigen veld ligt er dan ook uitstekend bij. We hebben al vijf punten en er zijn er nog veel te verdienen. Het probleem ligt, zoals in vele ploegen, bij de spitsen. Zij scoren weinig. Stilaan wordt een spits een witte merel".
Daarom ook bracht de eerste helft op De Stappe weinig goeds. De hoge ballen vlogen van de ene naar de andere kant, terwijl bij een paar gelegenheden te hard verweer uitdraaide op bitsige woordenstrijd. Ref Coenen verloor er een paar keer de pedalen bij, maar liet zich verder het hoofd niet op hol brengen.
Twee jaar geleden liet SJ-kapitein Ward Vermeylen een zware knie-blesssure op, die zijn verdere voetballoopbaan dreigde af te breken. Maar Ward werkte er hard aan en kan nu weer lustig elke vierkante meter van het veld afdweilen.
"Vreselijke pech" zuchtte hij nadien, "Ik raakte drie keer lat of paal. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Gelukkig scoorden we uiteindelijk toch. Een pluim aan de verdediging en vooraan aan de broers Heremans. Die kunnen een bal bijhouden of laten rollen en dat scheelt een flinke slok op de borrel".
Ook Ramdan El Mahjoub, de maker van het eerste verlossende doelpunt, stond glunderend uit te blazen. "Ik ging recht op de doelman af en toen die uitliep wilde ik eerst de bal stiften. Maar hij bleef komen en meteen wist ik dat een schuiver naast hem beter was. Het lukte".
Nog iets, zelden gezien: toen de ref een fout floot en die met geel bestrafte, liet hij hernemen met een inworp. Iedereen bleef verbaasd staan kijken, tot de bijna doorgebroken Tom Heremans de zaak rechtzette, door de bal gewoon aan de bezoekende doelman te laten. Een echt sportieve daad.

.

Nu in het nieuws