Vriendenkring primeert

KKVVA - Zaalvoetbal

K.L.

BR>

SCHOTEN -

In derde afdeling B moest Olvac vorige week vrijdag haar meerdere erkennen in Elshout. Voor de jongens van Mariënborg werd het een verrassende nederlaag. Zelf bekleedden ze op dat moment een puike tweede plaats in het klassement terwijl de bezoekers met nul punten de rangschikking sloten.

"Ik kan inderdaad niet anders dan toegeven dat de start van dit seizoen vrij zwak was", beaamt woordvoerder Filip Roos lachend. "Zonder er echt zwaar aan te tillen, baarde het ons toch wat zorgen want we verloren zelfs tegen op papier zwakkere ploegen. Naar Olvac vertrokken we nochtans niet met knikkende knieën. Confrontaties in het verleden leverden bijna steeds evenwichtige partijen op.

Het was niet anders nu. De eerste helft verliep duidelijk in ons voordeel. We konden ervan profiteren om een 1-3 voorsprong uit te bouwen. In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk baas. Maar omdat een van hun beste spelers tussen de palen moest staan konden ze nog maar één keer tegenscoren zodat we met de volle buit naar huis konden.

Ach, weet je, het sportieve is bij ons ondergeschikt aan de goede groepsgeest. We zijn eerder op gelukkige manier in derde afdeling gekomen en zullen er alles aan doen om in deze reeks te blijven maar degraderen is geen ramp. We zijn een zestal jaar geleden begonnen met allemaal jongens die woonden in de Schotense wijk Elshout en die mekaar kenden van in de kleuterklas. Daar groeide een mooie vriendenkring uit. Dàt vooral willen we liefst zo houden."