Verstandshuwelijk lukt

KKVVA - Jeugdvoetbal

K.L.

BR>

MERKSEM -

De ploegen van Nieuw Merksem en Avia besloten in het tussenseizoen tot een verstandshuwelijk. "Door omstandigheden draait de jeugdwerking op een eerder laag pitje", zegt verantwoordelijke Jos Philipsen. "Een drietal jaren geleden zag Nieuw Merksem van pupillen tot scholieren plots alles in rook opgaan. Dat betekende een harde noot om kraken. Scholieren en juniores konden zich handhaven al heeft de laatste leeftijdscategorie het ook allesbehalve gemakkelijk.

Omdat we niet over een eigen terrein beschikken vinden alle trainingen plaats in het provinciaal centrum in het Peerdsbos te Brasschaat waar twee hogergenoemde ploegen bovendien ook hun thuiswedstrijden spelen.

De scholierenploeg presteert het best. Deze jongeren vormen trouwens een vrij hechte vriendengroep die mekaar al langere tijd kennen. Sfeer en werking zijn er optimaal. Ook op sportief vlak draait het elftal vrij behoorlijk. Vorige zaterdag nog werd voor een heuse stunt gezorgd op het veld van titelkandidaat Olve. De Edegemnaars moesten tegen heug en meug een 4-5 nederlaag incasseren. Die drie punten hadden onze jongens niet meteen ingecalculeerd waardoor de zege eens zo zoet smaakte." Ook in de bekercompetitie lukt het voorlopig. In de achtste finales moeten we nu tegen Ik Dien optornen. Nog een ploeg van Edegem. Kunnen we meteen voor een nieuwe stunt zorgen."

Nu in het nieuws