"Zondag plooien we ons dubbel"

Print
Waaslandia
BR>BURCHT - Waaslandia keerde tevreden terug uit Sint-Lenaarts, afgelopen zaterdag. De drie punten konden ze niet meenemen maar ze waren al blij dat ze dat ene puntje door de Kennedytunnel konden voeren. "We moeten daar eerlijk in zijn en toegeven dat Sint-Lenaarts de kansen heeft gehad om ons in het verlies te spelen," wist Fonny Vermeiren, die met zijn achtste doelpunt van de competitie Waaslandia het gelijkspel bezorgde.
Met elf punten uit zeven wedstrijden staat Waaslandia nog wel mee bovenaan en dat is de rang waar ze aan het einde van het seizoen ook willen eindigen. "Deze club heeft ambitie en heeft daarom tijdens het tussen-seizoen de nodige inspanningen gedaan. Met minder dan de eindronde mogen we niet tevreden zijn."
Om die eindronde te halen kan er volgend weekend best gewonnen worden tegen de buren uit Zwijndrecht. "Die wedstrijd tegen Sparta is alvast geen geschenk. Een derby is altijd lastig. In beide ploegen vind je wel een aantal spelers die extra gemotiveerd zijn. Bij ons zaten Meul, Staes en Van Assche vroeger in het andere kamp. Voor hen gaan we ons zondag dubbel plooien."
Sparta

"Jammer dat we moeilijk scoren"


ZWIJNDRECHT - De Duffelse tegenstrever drukte Sparta voor het belangrijkste gedeelte van de wedstrijd terug op de eigen helft. De uitwijzing van middenvelder De Swaef was daar wellicht niet vreemd aan. Toch liet Sparta de bezoekers hun numeriek overwicht niet uitdrukken in doelpunten en was het integendeel de thuisploeg die zich bekocht voelde toen er geen strafschop werd gefloten voor het torpederen van de doorgebroken Wilssens.
Trainer Julien Aerts: "In het eerste kwartier werden we weggedrukt maar daarna liep het vlotter. Door de onfortuinlijke rode kaart trokken we ons strategisch terug en legden we het slot op de deur. We bezitten één van de beste defensies uit de reeks, anderzijds is het jammer dat we zo moeilijk scoren."
Jochen Wilssens (24) speelde een sterke partij en toonde zich geregeld langs de linkerflank. "Met tien vochten we goed terug en we lieten de tegenstrever de partij niet openbreken. Op basis van onze collectieve prestatie verdienen we minstens een punt. Het is voortdurend knokken in deze reeks waar er geen gemakkelijke wedstrijden zijn. Volgende week wacht ons trouwens de rasechte derby tegen gebuur Waaslandia."

.

Nu in het nieuws