Chris Deckers breidt team uit tot negen renners

Wielrennen

L.C.

BR>

BEERZEL -

Het ongewone initiatief waarmee Chris Deckers in het begin van het seizoen mee voor de dag kwam, kende veel bijval. De door de Beerzelnaar in het leven geroepen miniformatie Heide Sportief behaalde liefst 35 overwinningen.

Ronny Van Asten, die in de sluitingsprijs in Heist-Goor Deckers op de erelijst opvolgde, nam er daar negentien van voor zijn rekening. Deckers zelf twaalf. Gino Verheyden en Walter Van den Branden waren ieder goed voor twee zegepalmen.

"Dat kon omdat het ons dit seizoen voor tweehonderd procent meezat", aldus Chris Deckers. "Ronny wint zes keer meer dan in zijn succesvolste jaar. Zelf ken ik ook één van mijn beste seizoenen. Dat lukt geen tweede keer. Daarom vond ik het nodig om onze ploeg in de breedte uit te bouwen. Niet met verwende jongeren of winnaarstypes, die veelal voor problemen zorgen. Wel jongens die het klappen van de zweep kennen. Die de mouwen durven opstropen en na de wedstrijd nog te vinden zijn voor een potje plezier. Een goede sfeer is erg belangrijk."

De keuze viel daarom op Wim Weyns, Eddy Buts, Eric Braes, Robby Pelgrims, de Limburger Nico Ruyloft en Bart Bosmans. Walter Van den Branden zou stoppen maar Chris Deckers ziet hem in de zomer opnieuw aanpikken. De naam Heide Sportief maakt plaats voor Jonge Renners Booichot maar de sponsors blijven en de geel-zwarte kleuren blijven behouden.

Nu in het nieuws