Bergen dwingt Wase tot tactische aanpassing

Print
Waterpolo
BR>SINT-NIKLAAS - Bergen, tweede in het klassement, is er als eerste ploeg dit seizoen in gelukt het ongeslagen WZK te verontrusten. Lang duurde dat evenwel niet. Door een tactische aanpassing en een sterke tweede periode toonden de Sint-Niklazenaars zich alsnog ongenaakbaar en wonnen uiteindelijk het pleit met 11-5.
Bergen startte met een degelijke zoneverdediging en de Waaslanders vonden hier aanvankelijk geen antwoord op. Ook verdedigend moest de thuisploeg bijsturen: midvoor Van Parys bracht Bergen met individuele acties 0-2 voor, zodat Wase in zone moest gaan verdedigen om de gevaarlijke puntspeler aan banden te leggen. De vorige wedstrijden speelde WZK telkens een stevige pressing, die zich beter leent tot de tegenaanval. Thibaut kon nog scoren voor Wase. Tussenstand 1-2.
Wase besefte dat het uit een ander vaatje moest tappen en schakelde in de tweede periode een versnelling hoger. Minder statisch aanvalsspel met als gevolg ruimte voor de Wase midvoor om een actie te ondernemen. Enkele vloeiende aanvallen en knappe doelpunten, waarbij vooral Yves Thiébaut en Filip De Meulenaer zich trefzeker toonden, volstonden voor een 6-3 stand halfweg.
Ook in de derde periode domineerde de thuisploeg duidelijk, maar speelde te overhaast en sprong te kwistig met de kansen om echt het verschil te maken. Met een 8-5 stand bij het ingaan van het laatste kwart bleef alles mogelijk, maar de Wase verdediging toonde zich nu uiterst secuur. Ook keeper Meganck liet zich niet verrassen door schoten uit de tweede lijn. Filip De Meulenaer bewees zijn uitstekende vorm door nog eens twee keer, vier in totaal, te scoren.
Het reserveteam walste over Bergen heen. Het werd 24-2 en ook deze ploeg blijft daarmee ongeslagen. Volgende week gaat de bekercompetitie van start. Wase is in de eerste ronde nog vrij, de week nadien trekt het naar het Brugse Olympiabad.

.

Nu in het nieuws