B9 S02 nieuwkerken-temse

Print
Nieuwkerken - Temse
BR>NIEUWKERKEN - "Gedurende ruim driekwart van de derby spelde Temse leider Nieuwkerken de les," zo stelt men bij KSV. "Vooral in de eerste helft liet Temse de mannen uit de Meesterstraat alle hoeken van het terrein zien. Het doelpunt dat Mokio met nog een kwartier te gaan scoorde, werd zelfs in Nieuwkerkse kringen als 'goedkoop' en 'onrechtvaardig' omschreven."
"Jammer, maar dat is voetbal. Het paard dat de haver verdiende kreeg er geen." Kris Muysewinkel was er het hart van in. Tot twee keer toe kwam hij oog in oog met De Roos. De eerste keer kon de Nieuwkerken-doelman zijn schot nog tegen de dwarsligger duwen, maar de tweede keer moest Sandy Pierssens de bal als een volleerd doelman uit de goal boksen. Achthonderd toeschouwers waren hiervan getuige, maar alleen scheidsrechter Van Zande deed of zijn neus bloedde.
"Hoe dan ook het is een ongeschreven voetbalwet dat de ploeg die de kansen vergeet af te werken vroeg of laat het deksel op de neus krijgt. In Nieuwkerken kregen wij daar opnieuw bevestiging van. De thuisploeg kwam omzeggens niet in het stuk voor, maar wint uiteindelijk met een doelpunt waaraan ook een buitenspelreukje hing. Het was tot dan toe hun enige kansje dat ze konden creëren."
"Jammer, maar het goede voetbal dat wij al enkele weken produceren is tot nu toe geen garantie op succes gebleken. Hopelijk gaat de ploeg er geen complexen van krijgen. Vroeg of laat moet het toch eens lukken. Laten we niet vergeten dat Temse voortdurend andere spelers moet inpassen. Twee of drie spelers missen gaat nog, maar nu moet Cor wekelijks op zes of zeven plaatsen het team hertimmeren. En zeggen dat we ondanks alles nog de betere van de leiders waren. Ja, nu hebben we niks, maar zelfs een gelijkspel was nog te weinig geweest", vindt een aangeslagen Kris Muysewinkel.

.

Nu in het nieuws