"Promotie is geen verplichting"

Tafeltennis

BR>

SINT-NIKLAAS -

Tegen alle verwachtingen in is Sint-Niklase A aan de winnende hand gebleven in de Oost-Vlaamse derby tegen Rooigem A. Nele Van De Voorde, de 18-jarige B6 en nummer één in de damesploeg die in tweede nationale A uitkomt, was na afloop gelukkig met de 7-3 zege.

"Dat we zonder Myriam Muylaert konden winnen van Rooigem had niemand verwacht. We waren wel gemotiveerd om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Het is evenwel vlotter verlopen. Dit brengt ons meteen vooraan in de rangschikking. Met de wetenschap dat er dit seizoen liefst vier ploegen stijgen naar eerste nationale, zit een promotiekans er dik in. Niet dat zulks een

must

is voor ons."

"Wanneer de kans zicht voordoet, zullen we ze zeker met beide handen grijpen. Veel zal afhangen van het feit of we compleet kunnen aantreden. Tot op heden hebben we Marjolijn Van Poucke moeten missen. Haar terugkeer in de basisploeg is zeker niet voor morgen. Gelukkig is Katie Wuytack sterk aan het spelen."

"De terugkeer van Myriam Muylaert is voor het dames-tafeltennis in Sint-Niklaas een bijzonder goede zaak. We blijven evenwel de evolutie match per match bekijken. Dromen van eerste nationale is er voorlopig niet bij. Dat kan nog komen indien de de resultaten positief blijven. Het zou natuurlijk schitterend zijn, nu ook de mannen zo sterk van start zijn gegaan en een grote kans maken om eerste nationale te halen."

De heren doen het inderdaad voortreffelijk. Ze lieten Monstier in eigen huis geen schijn van een kans. De 3-13 eindstand laat daarover geen twijfel bestaan. Met het maximum van de punten uit vier wedstrijden voert Sin,t-Niklase A de klassering aan. Het aantrekken van Bert De Hertogh lijkt een schot in de roos.

Clubleider André Schelfaut blijft met beide voeten op de grond. "Het is te vroeg om victorie te kraaien. We zijn goed gestart en zonder tegenslag maken we beslist een kans. Iedere wedstrijd is belangrijk. Laten we dat niet uit het oog verliezen."

Nu in het nieuws