Scheldejeugd heeft winnen niet verleerd

Basketbal
BR>TEMSE - Bekerploeg Scheldejeugd haalt de vierde ronde in de nationale bekercompetitie. Het vergaat de ploeg uit Temsese beter dan in de competitie, waar het nog steeds puntenloos is. De verplaatsing naar Pitzemburg was niet de gemakkelijkste opdracht. De oorzaken van het mislukte seizoenbegin zijn bekend. Temse kruipt stilaan uit een diep dal.
"Het is een goed gevoel om nog eens te winnen", geeft Dré Van Wauwe aan. "Tegen Denderleeuw hield onkans ons van de eerste overwinning. Het belangrijkste was dat het vertrouwen in de ploeg bleef. Tegen Denderleeuw was duidelijk dat Wim Gillis weinig competitie nodig heeft om in conditie te komen. De spelvreugde kreeg in Mechelen een bevestiging met een twintiger. Gert Veldeman heeft het zelfvertrouwen herwonnen. De double-teaming op Eddy Mens, die de bal verstandig uitspeelde, gaf Gert de kans om zes op zeven driepunters te scoren".
"We presteerden sterk. Het was duidelijk te zien dat we de ganse week met de volledige groep konden trainen. De play's en de daaruit vloeiende opties liepen vlot. Zondag is tegen Soba normaliter de volledige kern beschikbaar. Steven Smet en Bert Gillis zijn aan het trainen en komen erbij. Het zou voor Scheldejeugd de echte start van het kampioenschap moeten zijn", stelt Dré Van Wauwe.

.

Nu in het nieuws