Asterix geeft weer set prijs

Volleybal

BR>

AVELGEM -

Asterix Kieldrecht heeft ook in de tweede verplaatsing van het seizoen een set moeten prijsgeven. Dat gebeurde vorige zaterdag in Avelgem, de ploeg van ex-Kieldrecht speelster Elena Khirianova.

"We begonnen nochtans uitstekend aan de wedstrijd. We speelden een erg goede eerste set, die we dan ook vlot wonnen. Nadien ging het mis. Kerkhove kwam terug en in de derde en vierde set hebben we op de toppen van onze tenen moeten staan om de wedstrijd nog te winnen", vertelde aanvalster Tania Zhmakova, die wel onmiddellijk herinnerde aan de wedstrijd van vorig jaar toen Kieldrecht slechts met 2-3 ging winnen bij Kerkhove.

"Als je het zo bekijkt, dan zijn we er dus op vooruit gegaan. De eerlijkheid gebiedt me echter te zeggen dat we nog niet staan waar we hadden gehoopt te staan. Er zijn nog altijd van aanpassingsprobleempjes met het rallypointsysteem. Ook de concentratie, iets waar Kieldrecht het altijd al moeilijk mee heeft, in de wedstrijden tegen de zogenaamd mindere ploegen is toch nog altijd een probleem."

Anderzijds is het ook duidelijk dat spelverdeelster Irina Pavlova nog niet echt ingespeeld is in de Kieldrechtse ploeg. Pavlova kwam pas enkele dagen voor de competitiestart toe in het Waasland. Er moet duidelijk nog gewerkt worden om de automatismen aan te scherpen. Op de koop toe kon Pavlova vorige week amper trainen, omdat ze nog met de gevolgen van een elleboogstoot in de wedstrijd tegen Gent zat opgescheept.

Nu in het nieuws