B8 S06 kort basket volley

f Volleybal

D.V.B.

BR> "Eens we zekerheid omtrent de promotie hebben, kunnen we werk beginnen maken van de uitbouw van het team voor volgend seizoen", stelt trainer Danny De Maesschalck van

Berlare

. "Een team zonder mij. Tenminste toch als speler. Tegen die tijd wordt het tijd dat ook anderen hun nek eens uitsteken. Misschien ben ik er dan nog wel als trainer, maar geenszins als speler. Wil ik speler-trainer blijven dan moet ik opnieuw enkele trapjes naar omlaag. Welke keuze ik ga maken, zal de toekomst uitwijzen."

"In Yvoir zaten we vooral met een gestalteprobleem", vindt coach Walter Vereeck van

AVO Melsele

. "Konden we Sepp aanvankelijk nog enigszins uit de wedstrijd houden, met Milichkevitch was dat helemaal niet het geval. Zij teisterde ons langs zowat alle kanten. Willen we dat lengteprobleem in de toekomst kunnen minimaliseren, dan moet onze opslagdruk heel wat groter worden. Zo lang we dat niet onder de knie hebben, zal de druk op ons blok te groot blijven."

"

AVO Melsele

werd in Yvoir het slachtoffer van de zwakke prestatie die de Waaltjes vorige week tegen Kieldrecht neerzetten. Yvoir heeft ons uitgekozen om zich te rehabiliteren. Zaterdag is het aan ons om ons te herpakken. Schelle moet de dupe worden", aldus Walter Vereeck.

"Ruim 130 minuten effectieve speeltijd en zulke setstanden (15-5, 13-15, 17-15, 13-15, 15-13) bewijzen dat de partij in Bissegem een dubbeltje op zijn kant was. Jammer genoeg viel het dubbeltje langs de verkeerde kant", weet oefenmeester Filip Vanhavermaet van

Zele

. "De oorzaak van die nederlaag moet ik geenszins in het technische of op het mentale vlak gaan zoeken. Akkoord net zoals overal is er nog wel wat schaafwerk te verrichten, maar vermits de jongens reeds jaren samenspelen beheersen ze het spelletje als geen ander. Wat er dan fout liep? Telkenmale vatten we de zaak iets te nonchalant op, waardoor Bissegem telkens een kloofje kon slaan. Het dichten van deze kloof kostte wellicht te veel energie."

Zondagavond verpletterde

Kemzeke

Hemelveerdegem met 3-0. Marc Vereecken opteerde aanvankelijk voor Tom Van Mieghem als setter, maar pas toen Alain Thielen opnieuw zijn vertrouwde stek kwam innemen, viel alles in de goede plooi voor Kemzeke. Vanaf de tweede set was duidelijk dat Hemelveerdegem over zijn hoogtepunt heen is. Vers bloed zou bij de Zuid-Oost-Vlamingen beslist geen luxe zijn. Een gegeven dat ze bij Kemzeke reeds eerder hebben begrepen en waarvan ze zondagavond - met een bijna perfecte Beniers in de hoofdrol - de vruchten plukten.

"Twee sets liep het prima maar nadien kregen mijn meisjes geen bal meer tegen de grond", stelde Willy Van Steenbergen van

>Oudegem

zaterdagavond met lede ogen vast. "Bovendien bleek ook dat de ploeg mentaal niet erg sterk staat. In tegenstelling tot de schrik zat terugvechten er niet in. Reeds bij de eerste tegenslagen gingen de kopkes naar beneden. Op mentaal vlak heb ik alleszins nog heel wat werk voor de boeg. Op technisch vlak hebben de meisjes vorige week laten zien dat ze kunnen volleyballen. Tot daar geen problemen. Kunnen we de komende dagen het vertrouwen opnieuw wat opkrikken, dan gaat Aalter zondag voor de bijl."

"Tegen Puurs speelden we stukken beter maar moesten we het zonder punten stellen. Nu liep het allemaal iets stroever, maar pakten we de punten bij Oud-Turnhout", vindt woordvoerder Jan Remon van

Pardaf

. "Oud-Turnhout is een ploeg die zich door de jaren toch een stevige thuisreputatie wist op te bouwen. Onze jonge gasten doen het derhalve schitterend."

f Basketbal

Scheldejeugd Temse

speelde bij Pitzemburg, in de derde ronde van de Beker van België, zijn beste match van het seizoen. Na een 35-38 ruststand haalde Scheldejeugd in de tweede time profijt uit de shotkracht van het trio Veldeman, Wim Gilis en Van Britsom en bleef nipt baas (71-73). De Brauwer 6, Van Britsom 18, Wim Gillis 20, Veldeman 23.

Bell's Sint-Niklaas

miste bij reeksgenoot Profondeville de start. De 10-0 die de Waaslanders in de beginfase kregen aangesmeerd, achtervolgde hen gans de match. Tot overmaat van ramp viel Bart Van Breedam al na drie minuten met een voetblessure uit. Na 43-32 halfweg trachtte Bell's in de tweede time een terugkeer op gang te brengen. Gelijke tred houden was het enige waartoe Sint-Niklaas in staat was (77-67). De kans om een bekertopper te spelen was verloren. Oelbrandt 16, Van Breedam 3, Bayaert 9, Verhulst 7, Pottiez 6, Esajas 9, Vervaet 11.

De

vrouwenploeg van Baasrode

nam een snipperdag. Bij Melle Vogelhoek bracht ze er niets van terecht. In de eerste helft bleef de schade tot 26-20 beperkt. Geen enkel Panters-meisje geraakte in de dubbele cijfers. De griepaanval van De Proft speelde Baasrode parten. De 54-36 eindstand was onafwendbaar. Ann Penniger 7, Van Hoorenbeeck 9, Van den Broeck 6, Cocquyt 9, Van Causbroeck 5.

Sint-Niklase

had de vijf punten voorgift niet nodig om Silaba Zelzate met afgetekende cijfers uit de beker te wippen. Aan de rust was het verschil gemaakt (22-39). In de tweede helft bleven de bezoekers hun collectieve kracht vertalen op het scorebord met 61-82 eindcijfers. De Klaaskensjeugd heeft de goede kadans te pakken. De Meester 1, Moerloose 11, De Blieck 9, Feusels 14, Geldof 18, Heyman 2, Naudts 6, Braem 2, Oelbrandt 14.

De

Lokerse vrouwen

kwalificeerden zich in Avernas zonder moeite voor de volgende ronde van de nationale beker. Gedurende één helft hield de thuisploeg enigszins gelijke tred (20-26). In de tweede spelperiode drukten de Lokerse meisjes hun overwicht in een 39-54 eindstand uit. Van der Gucht, Delrue 9, Van den Bossche 14, Van Herpe 4, Martens 1, Baert 8, Iris Nowicki 8, Van Oostende 10.

Een plaats afdwingen in de achtste finales van de provinciale beker was voor de

vrouwenploeg van Lokeren

geen enkel probleem. Houtem gebruikte de vijfpunten voorgift om tot 4-13 uit te lopen. De inbreng van Delrue en de press zorgden voor de ommekeer (24-18). Het uitvallen van Van Oostende met een voetblessure was een lokale opdoffer. Rust: 41-24. De Lokerse jeugd kreeg voluit de kans om ervaring op te doen (70-49). Van der Gucht 3, Murphy 9, Delrue 4, Van den Bossche 26, Kirsten Nowicki 6, Van Herpe 1, Martens 4, De Wilde 5, Iris Nowicki 8, Van Oostende 4.

Sportief Temse

had thuis tegen Sgolba B geen enkel moeite om een plaats in de achtste finales van de Oost-Vlaamse beker te verwerven. Sportief groeit naar een goed vormpeil. Aan de rust 46-30 was de match gespeeld. Cornelis manifesteerde zich met een kleine dertiger tot man van de match. Voor zijn ploeg was dat goed voor 88-72 winst. Bert Muylaert 11, Cornelis 29, Van Ranst 8, Dierick 9, Kris Muylaert 9,Geldof 8, Van de Velde 2, Vercauteren 7.

Nu in het nieuws