"We gaan in goeie richting"

Print
Na eerste seizoenzege op Harelbeke hoopt Leekens nu op eerste driepunter thuis
BR>LOKEREN-Na twee nederlagen, op Eendracht Aalst en thuis tegen Anderlecht, en een gelijkspel, thuis tegen Germinal Beerschot, behaalde Georges Leekens de vorige speeldag op het veld van Harelbeke een eerste overwinning met zijn nieuwe club. Straks tegen KV Mechelen verwacht de ex-bondscoach dat zijn manschappen die gunstige lijn zullen doortrekken en voor een eerste thuiszege gaan zorgen.
SC Lokeren
De prestatie op Harelbeke was van een degelijk niveau en volgens de trainer had die eerste zege van het seizoen een heel wat ruimere vorm moeten hebben. "Te veel kansen werden onbenut gelaten waardoor onze zege in de slotfase nog in het gedrang kwam. Dat mag niet", aldus Leekens. "Maar uiteindelijk liep het goed af en die eerste driepunter moet een belangrijke stap in de goede richting betekenen."
Met KV Mechelen krijgt Lokeren een tegenstander op bezoek die er buitenshuis nog helemaal niets van bakte (0 op 12 ) maar thuis nog altijd het maximum achter zijn naam heeft staan. "Die balans mag voor ons geen aanleiding zijn om de karwei te onderschatten", stelt aanvoerder Ronny Van Geneugden die zowel in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht als op Harelbeke één van de uitblinkers was in het Lokerse team. De Genkenaar kreeg na zijn interimjob als coach onmiddellijk het vertrouwen als speler van opvolger Georges Leekens en dat heeft hij zeker nog niet beschaamd. "Op die eerste overwinning hebben we erg lang moeten wachten. Zij moet de aanzet zijn naar een reeks die ons in de eerste helft van de rangschikking brengt", aldus de nummer tien van Sporting.
Georges Leekens wil eerstdaags grondige evaluatie maken van de spelersgroep
Inmiddels groeit het aantal A-kernspelers maar aan op Daknam. De Guinees Youla, een 18-jarige aanvaller die al een aantal selecties voor de nationale ploeg achter zijn naam heeft, en de Congolees M'Bayo, een offensieve middenvelder zijn de laatste aanwinsten. Met de Ivorianen Zéré, Abouo en Dago, de vier andere Congolezen Kidoda, Kimoto, Lisasi en Muzinga bestaat het Zuid-Afrikaanse contingent uit negen. Dat is iets sterker dan het Oost-Europese contingent dat met de Tsjechen Budka, Penicka en Vonasek, de Slovenen Dabanovic en Nikcevic, de Slovaak Kozak, de Montenegrijn Dobrasinovic en de Ijslander Vidarsson over een eenheid minder beschikt. Aangevuld met de eigen jeugdspelers De Beule, De Geest, De Smet en Van Hoey houdt de Belgische groep (Janssens, Sierens, Staelens, Van Dender, Van Geneugden en Van Haezebrouck) nog net de bovenhand.
Leekens is van plan eerstdaags een grondige evaluatie te maken van die (te) ruime kern.

.

Nu in het nieuws