"Er zit muziek in de groep"

Print
Danny De Maesschalck en Berlare zetten Nivoc een hak en blijven ongeslagen
BR>NIEUWKERKEN - Gedurende bijna drie uur hielden de twee ongeslagen ploegen Nivoc Nieuwkerken en Thunderballs Berlare zondagavond de talrijk opgekomen supporters in de ban met volleybal van uitstekend niveau. Het team dat het koelbloedigst bleef, werd de verdiende winnaar.
Volleybal
"Danny De Maesschalck werkte aan bijna honderd procent af en maakte in mijn ogen alleszins het verschil", meent Kris De Wolf, spelverdeler van Nivoc en zondagavond derhalve in het verliezende kamp. "We hebben nochtans de kansen gehad om het af te maken, maar gaven tot driemaal toe een ruime voorsprong uit handen."
"Jammer, want uiteindelijk lagen winst en verlies erg dicht bij elkaar. Misschien misten we Kenny Heyninck wel. Het is op zulke cruciale momenten dat Kenny iets kan forceren. Nivoc heeft weliswaar een degelijk uitgebalanceerd team, maar is mijns inziens soms iets te zwak op de hoeken."
"Toch denk ik dat er muziek in deze groep zit. Een competitie afwerken zonder ook maar één nederlaag is onmogelijk. Ook de concurrenten zullen nog steken laten vallen. Trouwens, waarom moeten we wanhopen. Ons enig doel is een plaatsje bij de top om zo naar tweede divisie door te stoten. Kampioen spelen is eerder een extra toetje, maar zeker geen uitgesproken objectief", aldus De Wolf.

Niet zakken


Ook in het andere kamp weigert Danny De Maesschalck de ambities bij te stellen. Niet zakken, en bijgevolg promoveren, is zowat het enige doel.
"En dat blijft zo. Nu de reeksen worden herschikt moeten we ons trachten bij de topvijf te handhaven", vindt De Maesschalck. "Waarom zouden we onze ambities bijstellen? Laten we niet vergeten dat we onze winst alleen te danken hebben aan enkele details. Zowel Nivoc als wijzelf speelden goed volleybal."
"Natuurlijk noteerde ik af een toe een storend persoonlijk foutje, maar dat gebeurde aan beide kanten van het net. En ik moet zeggen, op de cruciale momenten ging Nivoc inderdaad enkele keren meer in de fout. Uiteindelijk was dat ons geluk. Maar laten we eerlijk zijn: de druk lag bij Nivoc en dat scheelt al een slok op de borrel. Leg de druk in ons kamp en ik ben er van overtuigd dat wij dat laatste punt geen ace slaan. Maar dat is nu eenmaal het mooie aan de sport. Nu was het geluk aan onze kant, maar wie weet wat staat er ons nog te wachten?"

.

Nu in het nieuws