"Nooit aanvaard door Anderlecht-publiek"

Print
E. Aalst
BR>AALST- Een wedstrijd tegen Anderlecht spreekt sowieso tot ieders verbeelding. Tal van factoren maken de confrontatie tussen Aalst en Anderlecht dit keer nog interessanter. Aalst komt weliswaar als underdog aan de aftrap, maar wordt vooraf niet kansloos geacht. Geoffrey Claeys kan bovendien deze partij aangrijpen om de adepten van Anderlecht te tonen dat hij wel degelijk zijn streng kan trekken op het hoogste niveau.
"Natuurlijk zal ik tot in de kleinste toppen van mijn tenen gemotiveerd zijn, maar eigenlijk is het gewoon een wedstrijd als een ander", pikt Claeys meteen in. "Akkoord, tegen je ex-club spelen brengt altijd een speciaal gevoel teweeg, maar ik betrap er mij op dat ik feitelijk dat gevoel niet heb. Misschien komt dat wel door het feit dat ik bij Anderlecht meer niet gevoetbald heb dan wel."
Gazet van Antwerpen: Hoe komt het eigelijk dat de gedoodverfde opvolger van Franky Van der Elst bij Anderlecht zwaar door de mand viel?
Geoffrey Claeys: "Verschillende factoren hebben er toe bijgedragen dat ik bij paars-wit nooit het rendement van bij Cercle Brugge benaderde", geeft de Aalsterse verdediger grif toe. "Ik werd er nooit uitgespeeld op mijn beste positie en werd bovendien ook nooit aanvaard door het publiek. Ik zat er niet goed in mijn vel en verwaarloosde mijn verzorging. Wat ook logisch is als je wekelijks met de invallers moet spelen."
"Wim De Coninck heeft mij tijdig doen inzien dat ik het anders moest aanpakken, wilde ik mij rehabiliteren als voetballer. Ik begon terug scherp te trainen, leefde als een prof en lette ook op mijn verzorging. Mijn overtollige gewicht raakte ik snel kwijt en bovendien keerde ook mijn zelfvertrouwen terug."
Dat zelfvertrouwen zullen jij en Aalst nodig hebben om Anderlecht trachten een hak te zetten.
"Als wij van bij het begin de beuk er ingooien, meet ik onze een goede kans toe om puntenwinst te boeken. We moeten niet alleen Koller en Radzinski aan banden leggen, maar ook de toevoer naar deze spitsen afsnijden. Slagen wij hier in dan is Anderlecht beslist nog niet thuis", aldus Geoffrey Claeys.

.

Nu in het nieuws