Broers Dupont spelen boeman

Print
Robur - VK Hamme
BR>HAMME - Ruim zeshonderd toeschouwers zagen Robur Moerzeke een sportieve en aantrekkelijke Hamse derby in tweede C winnen. Boemannen van VK Hamme waren ongetwijfeld de gebroeders Dupont die samen vier van de vijf Robur-treffers scoorden.
"Toch vind ik de score overdreven hoog", stelt Mathias Dupont. "Na drie doelpunten gingen de koppen van onze opponenten omlaag en hiervan maakte ik gebruik om mijn seizoentotaal op drie te brengen."
Tot drie seizoenen terug liep Mathias nog mee in de voetbalschool van Beveren. Sinds hij zijn universitaire studies aanvatte, keerde het oorspronkelijk Robur-product naar de schaapstal terug.
"Bewust, want net zoals mijn broer Thomas bij Hamme ondervond, vallen de studies geneeskunde niet met topvoetbal te rijmen. Momenteel trainen wij tweemaal per week. Op dit niveau gaat dat nog. Later kunnen we nog altijd hoger mikken", vindt Mathias. Of dat met Robur is valt nog te bezien. Nu Rochdi opnieuw van de partij is, gooien zij volgens Dirk Van der Stock, één der smaakmakers van VK Hamme, opnieuw hoge ogen.
"Reeds in de eerste periode had Robur de zaak in zijn voordeel kunnen beslechten. Uiteindelijk viel het verdict pas op een moment dat ik ons opnieuw in de match dacht."
"Jammer, want niet alleen gaan we hier af voor zeshonderd toeschouwers, bovendien verzeilen we stilaan maar zeker in de kelder van de klassering. Niet verwonderlijk, want ondanks onze ogenschijnlijk mooie resultaten speelden we nooit denderend. Deze keer was het debacle echter volledig. Meteen is duidelijk dat het een jaartje knokken wordt. Hopelijk kunnen we binnen enkele dagen de knop omdraaien en tegen Oudegem de punten pakken. Hoe dan ook, dat is voor ons alleszins een eerste zespuntenmatch", aldus Van der Stock.

.

Nu in het nieuws